logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De heksenoorlog trilogie, Maite Carranza


De populaire bestsellertrilogie van gelauwerde Maite Carranza is nu bedundeld en verkrijgbaar in een set van drie paperbacks: De clan van de wolvin, De ijswoestijn en De vloek van Odi. De Omar, afstammelingen van Om, zijn sterfelijk, verbonden met de natuur en kenners van haar geheime krachten, vroedvrouwen en moeder. De Odish, afstammelingen van Od, zijn onsterfelijk, bloeddorstig, onaards mooi en machtig, maar onvruchtbaar.Een jong meisje, een verdwijning, een profetie, een oorlog…Sinds mensenheugenis houden de clans van de Omarheksen zich verborgen voor die van de bloeddorstige Odish, in afwachting van de komst van de uitverkorene, zoals voorspeld in de oudste Profetie van O.

Dit boek gaat over de verwezenlijking van deze profetie. Middelpunt van deze openbaring is Anaíd, een meisje van veertien. Ze is verlegen, onhandig en impopulair. Totdat ze plots ontdekt dat ze eigenlijk een heks is. Een wereld ontvouwt zich voor haar ogen, waarbij de ene verandering de andere in ras tempo opvolgt! Dat haar familie bovendien nog een belangrijke rol speelt in de hele profetie, dat is helemaal een ontwikkeling die ze niet had verwacht.Al snel moet ze zich de manier van de heksen eigen maken, en zich storten in alle verwikkeilngen die de Omar en Odish hebben meegemaakt in het verleden. Een verleden, dat haar moeder voor haar verborgen heeft weten te houden. Samen met Anaíd ga je dan ook op ontdekkingsreis in de geschiedenis, krachten en gebruiken van de Omar, door de nieuw geopende ogen van het pubermeisje. Daarbij draait het niet alleen om haar ontdekkingsreis, maar ook om de strijd tegen de kwaadaardige Odish, die van de profetie gebruik willen maken om alleenheerschappij te bewerkstelligen.

Daarbij vormen ontzettend gedetailleerde omschrijvingen, mooi verwoorde omgevingen, een uitstekend psychologisch verhaal over de ontwikkeling van Anaíd, vele complotten binnen de Omar en Odish en een nietsontzienende strijd het toneel van een trilogie die je pas met rust laat zodra je de laatste pagina hebt omgeslagen! Bovendien zijn het boeken die je keer op keer kunt blijven lezen: iedere keer valt je weer iets nieuws op. Zeker de tweede keer lezen zorgt voor een andere invalshoek, maar nog wel een die zeker interessant genoeg blijkt om 1032 pagina’s lang geboeid te blijven en het boek waarin je bezig bent bij je in de buurt te houden.

De heksenoorlog Trilogie, Maire Carranza
Signatuur, november 2011, 1032 pagina’s, paperback.
Prijs: 17,50 euro. ISBN: 9789056724283


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.