logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Heksen van Fantasia – De Heks van Vuur en Vlam, Thea Stilton

9789085922407 de heksen van fantasia - de heks van vuur en vlam

Thea Stilton gaat verder na haar verhalen over de Prinsessen van Fantasia. Want nadat de Prins zonder Naam verslagen is, is het geduld van de grauwe heksen toch wel een beetje op. Ze zinnen op wraak, en eisen Fantasia op: dat was immers door de Oude Koning beloofd! Er is echter een probleempje: Fantasia wordt natuurlijk bewoond door de prinsessen, en hun inmiddels wakker geworden vader en moeder zitten op de troon.

In dit deel gaat Pyrea, de Heks van Vuur en Vlam,  er op uit om Fantasia toe te eigenen. Daartoe heeft ze heel wat trucjes ter beschikking. Zo heeft ze van kleine slangen enorme, vuurspuwende Serpentslangen gemaakt, en heeft ze oude, versleten harnassen nieuw leven ingeblazen als haar eigen IJzeren Leger. Maar wie van de vijf zussen zou Pyrea het beste kunnen aanvallen? de keuze van de Heks van Vuur en Vlam is snel gemaakt. Want wat brand er nu beter dan… hout? Het rijk van Yara, de Woudprinses, is natuurlijk het aangewezen rijk om aan te vallen!

Maar waar ze gen rekening mee houdt, is de band die de vijf zussen en hun ouders helpen. Zij, en de inwoners van de verschillende rijken, zullen er alles aan doen om de heks te stoppen. Maar Yara krijgt er natuurlijk het meest mee te maken, en het eerst. Zal het haar lukken de heks te verslaan?

De Heksen van Fantasia is een ontzettend spannende serie boeken, die mooi aansluit op de serie Prinsessen van Fantasia. De prinsessen zijn gelijk, maar nu lees je ook vanaf de slechte kant hoe de strijd wordt aangegaan. Je gaat met de heksen mee op hun strijdtochten, maar leest ook over de plannen die de prinsessen smeden en uitvoeren om de heksen tegen te houden. Dat alles uiteraard met de nodige tekeningen in sfeervol zwartwit. In het midden van het boek vind je een bundeltje informatie over de Heks van Vuur en Vlam. Want deze heks is natuurlijk ook gewoon ooit een meisje geweest!

De Heksen van Fantasia: de Heks van Vuur en Vlam, Thea Stilton
De Wakkere Muis, december 2013, 288 pagina’s, gebonden .
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789085922407


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.