logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: de Grrroentosaurus, Smriti Prasadam-Halls


Iedereen is anders. Gelukkig maar, want anders zou de wereld er maar saai uit zien! Maar er is meer dan alleen een ander uiterlijk, sommige mensen zijn écht anders dan anderen. Zo anders dat het bijna opvalt. En dan is het niet altijd even makkelijk om ‘er bij te horen’. Dan wordt je een buitenbeentje. Is dat iets van de laatste jaren? Welnee, zo weet Smriti Prasadam-Halls, zelfs in de prehistorie was dat al anders. En ze vertelt daarbij het verhaal van Boo, een T-rex die ook anders is. Boo is namelijk een grrroentosaurus!

En dat is écht anders dan de andere T-rexen. Niet dat Boo heel erg opvalt, trouwens, want hij kan brullen en tandenknarsen als de beste, en maakt een flink kabaal als hij door de jungle dendert. Het grootste probleem zit hem echter in zijn dieet: hij lust geen vlees. Als de andere T-rexen een sappige T-bone steak verslinden, eet Boo wortelcake! En dat maakt wel dat Boo ontzettend opvalt tussen de andere dino’s. Die mopperen wel eens op de kleine Boo, waardoor hij steeds ongelukkiger wordt.

Tot hij ineens besluit om weg te lopen van huis, op zoek naar dino’s die gewoon planten eten. Daar zou hij vast minder opvallen. Maar ja – hij klinkt en oogt natuurlijk wel als een gevaarlijke, vleesetende dino, en dus wordt hij bij de planteneters niet geaccepteerd. Verdrietig loopt hij weer terug naar huis. Precies op tijd, want er gebeurt iets vreselijks! Dankzij de vele vitamines die Boo door zijn groentedieet heeft gekregen is hij gelukkig snel en sterk genoeg om de andere t-rexen te helpen. Daarmee is onze kleine grrroentosaurus ineens de held van de kudde!

Grrroentosaurus is een super leuk boekje over anders zijn. Dat neemt niet weg dat je dit boekje alleen maar kunt lezen als jouw kind anders is, want ook in zijn klas zullen kinderen zijn die er anders uit zien, anders praten of zich anders gedragen dan je kind gewoon is. De grrroentosaurus Boo is natuurlijk wel heel extreem, maar dat maakt het verhaal wel begrijpelijker. De tekst is in rijm geschreven, en loopt meestal vlot door. Er wordt wel wat veel gebruik gemaakt van het herhalen van een woordje om een zin op de vullen, dat is wel jammer. De illustraties zijn vlot getekend en spreken tot de verbeelding. Vooral de stoere en felgekleurde t-rexen zijn erg goed uitgewerkt: stoer en angstaanjagend, maar wel met een schattig tintje. Daar zullen kinderen niet snel bang van worden.

Informatie

Grrroentosaurus, Smriti Prasadam-Halls

Illustrator: Catharina Manolessou
Leopold, 40 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025868840


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.