Recensie: De grote dag, Arnoud Wierstra

9789025753108_fcovr de grote dag

De grote dag is een heel bijzonder boek. Het heeft namelijk geen woorden! Je leest het verhaal via de plaatjes. En niet zomaar plaatjes, ze hebben ontzettend veel details en kleine grapjes. Je kunt uit de kleinste dingen in de prenten een heel verhaal verzinnen en vertellen. Dat kun je zelf als ouder doen, maar ook om dat samen met de kinderen (of de kinderen alleen) te laten doen.

De grote dag, wat houdt dat in? Welnu, je leest mee met een vrolijke, muzikale jongen, die stapelverliefd is. Op een meisje. En dat meisje, dat komt morgen! Je maakt de spanning, de nachtmerries en alle voorbereidingen mee vanaf het moment dat de jongen te horen krijgt dat zijn liefje komt tot het moment dat ze elkaar omarmen. Alle twijfels, spanning en bergen die de jongen ziet – ze zijn allemaal glashelder in beeld. Zou ze wel aankomen? Staat alles wel klaar? Bloemen, cakejes, cadeautjes…? Wordt ze onderweg niet aangevallen door een gigantische octopus? Je ontdekt het allemaal in De grote dag.

Een bijzonder boek, en dat is het. Je moet er wel even aan wennen, want het is bijna een stripboek zonder tekstballonnen, een zoekboek zonder zoekopdracht. Een ontdekkingsreis, dat is denk ik de beste omschrijving voor het boek. Een leuke, met vrolijke en vlot getekende prenten.

De grote dag, Arnoud Wierstra
Gottmer, maart 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025753108

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.