logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De grote boze wolf (was helemaal niet boos), Jonas Boets en Nils Pieters

De Grote Wolf had veel vrienden en deed geen vlieg kwaad. Maar de dag dat hij Grootmoeder een bezoekje bracht, veranderde alles. Grootmoeder en hij zaten gezellig te praten, toen de deurbel luid rinkelde. Grootmoeder schrok en viel in de muil van de Grote Wolf. De Grote Wolf was radeloos en vermomde zich als Grootmoeder. Door een ongelukje kwam ook Roodkapje in zijn muil terecht. Uit schrik voor de jager verstopte de Grote Wolf zich bij de zeven geitjes en de drie biggetjes…

De grote boze wolf is een hilarisch boek, waarin tal van sprookjes samenkomen in één doldwaas avontuur. Hierbij worden heel wat sprookjes onderuitgehaalt, en anders verteld dan we ze kennen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat roodkapje eigenlijk heel erg chagrijnig is, en de wolf gewoon heel lief? Het is echt een ongelukje dat zowel oma als roodkapje in de buik van de wolf terecht komen! Maar ook andere sprookjesfiguren moeten er aan geloven. Door deze opeenstapeling van gebeurtenissen spreekt het niet alle kinderen aan: vooral jonge kinderen zien de humor er niet zo van in, dat hun bekende verhaal ineens wordt omgedraaid. Ook de herhaling van de gebeurtenissen (iedereen verdwijnt op één of andere manier in de wolf) gaat op een gegeven moment vervelen. De tekeningen zijn leuk, maar erg donker en felgekleurd: daardoor is het soms even zoeken naar de onderwerpen in de grote prenten. Uit mijn ervaring blijkt dat kinderen hier wisselend op reageren: het ene kind zal in de prenten kruipen om de kleinste details gewaar te worden, anderen worden wat overweldigd door de ogenschijnlijke drukte in te prenten en wenden eerder hun blik af.

De grote boze wolf (was helemaal niet boos), Jonas Boets en Nils Pieters
De Eenhoorn, maart 2011, 64 pagina’s, hardcover.
Prijs: 17,50 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789058386939


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.