logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De groeten van Mike, A-film

GroetenVanMike_BD_inlay-2013381154

Mike is een tienerjongen, die genezen is van Leukemie. Hij mag dus weer naar huis! Maar er is een kleine drempel in dat plan: zijn moeder kon alle drukte en stress niet aan, en is de afgelopen maanden verslaafd geraakt aan alcohol! Ze heeft zo al een aantal afspraken gemist in het ziekenhuis, en komt zelfs niet opdagen als Mike opgehaald mag worden! Een bezorgde verpleegster ontfermt zich over de belangen van Mike, en gaat regelmatig in discussie met Jeugdzorg, want zij zijn uiteraard ook ingeschakeld. Maar Mike wil maar één ding. Naar huis. Het is namelijk bijna kerst, en dan had zijn moeder beloofd dat ze samen zouden zijn.

Maar natuurlijk gaat er van alles mis. Mike en zijn kamergenoot bedenken de wildste plannen, en hun verhaal gaat een geheel eigen leven leiden. De ene misvatting volgt de andere op, en uiteindelijk besluit Mike dat hij prima voor zichzelf kan zorgen, hij heeft zijn moeder niet echt nodig. Hij ontsnapt dus uit het ziekenhuis, om bij zijn moeder te zijn en voor hen beiden te zorgen. Maar zijn moeder… die is inmiddels in een afkickkliniek opgenomen, en is dus niet thuis…

De groeten van Mike is een hartverwarmende en ontroerende film, die grotendeels in de harde en tegelijkertijd lieve omgeving van een kinderziekenhuis afspeelt. Mike is een oudgediende van het ziekenhuis, en heeft met een flink aantal medewerkers van het ziekenhuis een bijzondere band opgebouwd. Dat komt geweldig goed naar voren in de film. De acteurs spelen hun rollen bijzonder goed, en komen overtuigend over. Zowel de regie als de uitvoering zijn gewoon goed. Er zitten een paar continuïteitsfoutjes in (mouw omhoog/mouw omlaag), maar dat zie je wel vaker in films waar kinderen de hoofdrol in spelen. De werkbare tijd is tenslotte kort, en dan moet je soms wat details laten schieten. De film laat een flink spanningsveld zien tussen het ziekenhuis, Jeugdzorg, de kinderrechter en de ouders, dat in zo’n situatie waarschijnlijk aanwezig zal zijn.

De groeten van Mike is een best pittig verhaal, dat luchtig is verpakt. Een mooie uitvoering, waar een traantje bij gelaten mag worden – soms van ontroering, soms van het lachen!

De groeten van Mike, A-Film

Tijdsduur: 97 minuten, Speelfilm.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 12,99 euro), Blu-ray (ca. 14,99 euro)

Films koop je online bij:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=D7_93s81XV0]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.