logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De detectiveclub De Groene Hand 2 duikt in het mysterie van Het beeld van Raban


De groene hand 2 - Het beeld van RabanIn het eerste deel van De Groene Hand heb je kunnen lezen over het ontstaan van een geheime club, die zich richt op het oplossen van mysteries en misdaden. Nou ja – eigenlijk hadden ze nog geen problemen om op te lossen, maar dat was wel de opzet. Nu, in De Groene Hand 2: Het beeld van Raban is er wel een groot mysterie in het dorp van Flora en Anniek: op het kerkhof is een beeld verdwenen!

Het beeld van Raban

Het blijkt te gaan om een treurig kijkende engel, die een jaar of vijftig geleden ineens op het kerkhof was verschenen. Niemand weet hoe het beeld er kwam, waarom of door wie het er is neergezet, maar het beeld was zo sprekend en mooi dat niemand het heeft weggehaald. Maar nu is het ineens weg. Zo maar. In 1 nacht tijd heeft iemand (of hebben een paar mensen) het beeld verwijderd. Zelfs de politie tast in het duister. Een mooie klus voor De Groene Hand!

Uitbreiding

Die club heeft inmiddels wat uitbreiding gekregen. Naast Flora en Anniek zijn er nu ook Daniël, Hilde en Fabio in het team. In het begin van het boek worden ze even kort aan je voorgesteld. Samen gaan ze op onderzoek uit naar het verdwenen beeld. Dankzij een kleine oorbel komen ze al snel achter een stukje van de waarheid. Of toch niet? Voor ze het weten zit er een gemene antiekhandelaar achter hen aan – maar wat die nu precies van plan is? Dat is knap lastig. Ze merken tegen deze handelaar pas echt dat ze toch minder te zeggen hebben tegen volwassenen… Gelukkig komen ze uiteindelijk ook weer wat verder als ze achterhalen van wie de oorhanger nu eigenlijk was – een oude gravin, die zelf ook de nodige mysteries om zich heen heeft hangen…

Conclusie over De Groene Hand 2: Het beeld van Raban

De vijf kinderen van De Groene Hand duiken in de mysterieuze verdwijning van een evenzo mysterieus beeld van Raban, dat ongeveer vijftig jaar geleden op het plaatselijke kerkhof is verschenen. Langzaam maar zeker ontdekken ze hints over de ware toedracht van het ontstaan en de verdwijning van het beeld. Het is een spannend verhaal geworden, vol achtervolgingen, speurtochten en puzzelstukjes die in elkaar moeten passen. Het verhaal leest vlot weg, is eenvoudig geschreven en bevat veel spreektaal. Door: Score: De Groene Hand 2: Het beeld van Raban krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

De Groene Hand 2: Het beeld van Raban, Aerial Media, 144 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789402601817. Prijs: 12.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.