logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De groene hand 1: De vijf opdrachten, Susan van ’t Hullenaar

De groene hand 1: de vijf opdrachtenDe Groene Hand belooft een spannende serie te worden over een geheime club die zich bezig houdt met allerlei mysterieuze zaken. Tenminste, daar hoopt Flora op. In haar dorp is namelijk bijna niets te beleven. Ze verveelt zich enorm! Na een gesprekje met haar beste vriendin Anniek krijgt ze ineens een uitnodiging van de geheime club, De Groene Hand. Ze mag er lid van worden, mits ze vijf opdrachten weet uit te voeren. Zal het haar lukken? Eén nadeel: ze mag er met niemand over praten. Zelfs met Anniek niet…. en dat laatste blijkt knap lastig. Want hoe weet ze telkens van Anniek weg te raken, zonder dat ze kwaad wordt of argwaan krijgt?

Vijf opdrachten

Na de vijf opdrachten zou Flora toegelaten worden tot De Groene Hand. Verder weet Flora helemaal niets over deze geheime club. Maar spannend is het wel! De opdrachten zijn namelijk helemaal niet zo eenvoudig of rechtlijnig. Ze moet echt goed nadenken voor ze weet wat ze precies moet doen. En zelfs dan is ze niet altijd even zeker. Gelukkig krijgt ze na iedere opdracht een briefje met een goedkeuring, samen met een groen steentje voor aan een armband en als handtekening telkens een handje, dat 1 vinger verder is ingekleurd. Maar dan nog… zal ze de vijf opdrachten wel kunnen afmaken? Het geheim houden voor Anniek blijkt lastiger dan verwacht. En de organisator blijkt alles te weten – zelfs wanneer ze bijna haar mond voorbij praat… Hoe doen ze dat toch?

Mysterieus en spannend

Het gave aan De Groene Hand: De vijf opdrachten is dat het boek ontzettend mysterieus is, waardoor de spanning goed opbouwt. De opdrachten zijn heel divers en zorgen ervoor dat Flora telkens in een nieuwe spannende situatie terecht komt. Daardoor leef je echt met haar mee.

Conclusie over De Groene Hand: De Vijf Opdrachten

De Groene Hand, De Vijf Opdrachten is een spannend boek voor jonge avonturiers. Flora, de hoofdrolspeler, wil een spannender leven. En dat zal ze krijgen ook! Het verhaal is spannend geschreven en heeft een paar mooie wendingen. Ik ben benieuwd naar het tweede deel over De Groene Hand, het smaakt absoluut naar meer. Door: CooleSuggesties Score: De Groene Hand: De Vijf Opdrachten krijgt 4,7 van de 5 punten.

Informatie

De Groene Hand: De Vijf Opdrachten, Susan van ’t Hullenaar
Illustrator: Jan Cleijne Aerial Media, 128 pagina’s, hardcover. Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789402601800. Prijs: 12,95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.