logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Fnuiken en andere verhalen, Dr. Seuss


9789025757861 de fnuiken en andere verhalen

Dr. Seuss: je houdt er van of niet. Ik hoor absoluut bij de eerste categorie mensen. Die geweldige, fantasierijke rijm, het mooie ritme dat in de verhalen zit: ik ben d’r absoluut weg van. Bijkomend voordeel is dat er in de verhalen van Dr. Seuss altijd een moraal verstopt zit. Soms heel duidelijk, soms wat subtieler, maar altijd is hij aanwezig: die kritische noot naar de samenleving, een wijze les voor later.

En zo staan er in dit boek vier grappige verhalen: De Fnuiken, Twee Zwarrige Zwanten, Allemaal Sammen, en Voor niets of niemand bang. Alle vier leuke verhalen, over verschillend zijn, koppig zijn, hetzelfde willen zijn en natuurlijk over bang zijn voor het onbekende.

De verhalen in het bok De Fnuiken en andere verhalen zijn natuurlijk geïllustreerd in de typische stijl van Seuss, zoals ze in 1961 zijn opgetekend. De verhalen zelf hebben trouwens wel een kleine upgrade gekregen, het taalgebruik is in de laatste vijftig jaar natuurlijk wel wat veranderd! En we komen zelfs de euro tegen! Vier verhalen die snel voor te lezen zijn, met een leuk verstopt moraal. Twee vliegen in één klap. De Fnuiken en andere verhalen is een boek dat niet in je kast mag ontbreken.

De Fnuiken en andere verhalen, Dr. Seuss
Gottmer, augustus 2014, 65 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025757861


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.