logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Elfenheuvel – Het testament van Kortan, Gert Goovaerts

elfenheuvel

In dit derde boek, geschreven naar de gelijknamige televisieserie De Elfenheuvel, beginnen een paar verhaallijnen zich behoorlijk te ontwikkelen. Het boek draait om Dagmar, de elfenprins, die vanuit de Tussenwereld naar de Mensenwereld is gekomen. Daar is hij echter vast komen te zitten, en han alleen terug als hij de meteoriet Oxus weet te bemachtigen. Hij moet deze dus koste wat kost weten te bemachtigen, zonder daarbij kenbaar te maken dat hij een elf is: dat zou alles kunnen verpesten!

Dagmar is opgenomen door de familie Ranonkel als pleegzoon. Zijn pleegzusje Sarah is een heuze Elfenfanaat, en denkt er alles van te weten – behalve dat er eentje onder haar dak huist. Dagmar begint echter een beetje verliefd te worden op Sarah… Een Holderdebolderkolderavond op club de Elfenheuvel kan veel kapot maken, maar ook veel informatie opleveren. Zeker als Elfenjager en kenner Roel Vademecus er een lezing komt geven! En dan is er nog het ’testament van Kortan’, een testament dat nog niemand heeft kunnen vertalen. Logisch, want het is in Elfentaal geschreven. Maar hoe verklaart Dagmar dat hij het in één avond heeft kunnen vertalen?

De Elfenheuvel is een lekker geschreven boek, waar de vaart goed inzit. Je hoeft je geen moment te vervelen, zeker niet als Billy, Kyan en de andere vrienden zich er mee gaan bemoeien. Een heerlijke soap-achtige fantasy, naar de gelijknamige televisieserie De Elfenheuvel. Ben je echter niet bekend met de serie, lees dan vooral het eerste boek: dit deel is losstaand te lezen, maar je zult de achtergrond zeker kunnen gebruiken.

De Elfenheuvel – Het testament van Kortan, Gert Goovaerts
Standaard uitgeverij, juni 2012, 189 pagina’s, paperback.
Prijs: 11,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789002247408


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.