logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Eilanden 3: Zeneria, Timo en Luc Descamps


eilanden 3 zeneriaHet einde van De Eilanden-trilogie is in beeld. en slotstuk waarin verzet, strijd en het opstaan van de ware koning centraal staan. Waar het bij het eerste deel ging om de verslagenheid van Thom en Jari centraal stond, toen hun eiland door een welgeplande aanval van de soldaten van Zeneria werd overgenomen, stond het tweede deel in het teken van onderdrukking en een vraag om hulp. Thom en Jari ontdekten een ander kristalleneiland, waar de vrouwen de macht hadden en zichzelf continu trainden in de gevechtskunst. Daar moesten Thom en Jari alles op alles zetten om niet ter dood veroordeeld te worden, en kwam Thom achter een groot geheim: hij bezat het Magische licht van de koning! Ondertussen bleek Enea, het meisje waar Thom verliefd op is, in een bordeel terecht te zijn gekomen op Zeneria, het hoofdeiland waar de wrede Skyrth de scepter zwaait. Zij werd daar onderworpen aan de lusten van de rijke Zenerianen, maar werd eigenlijk ook een beetje verliefd op één van hen. Een man die Enea bovendien met respect behandelde. In dit derde deel komen Thom en Jari op Zeneria aan, met aan hun zij de krijgshaftige strijdsters van Cahaya. Samen slagen ze erin Zeneria stukje bij beetje te veroveren en slaven, die de Skyrth gevangen hebben genomen op andere eilanden, te bevrijden. Zo groeit hun leger zienderogen, en worden ze een steeds groter probleem voor de heersende Skyrth. En dat terwijl Thom eigenlijk de troonopvolger is van Zeneria, en het land hem toebehoord! Maar de liefde van Thom voor Enea is groter dan zijn verstand, en Thom gaat in zijn eentje op pad. En zo zijn er ineens een paar verschillende verhaallijnen die je volgt: Enea, haar vriend, die opgenomen is door het verzet, het verhaal van Jari, de lijn van Thom, en dan nog vanuit zowel de Skyrth als het verzet. Dat zijn heel wat standpunten die in het boek worden aangenomen, maar ondanks dat loopt het verhaal toch soepel. Je krijgt een heel compleet beeld van wat er zich allemaal afspeelt. De machtsstrijd barst los in al haar geweld, en soms is dat best bruut. Verwacht in ieder geval geen vriendschappelijk potje armworstelen als het gaat om de macht over het eiland! De Eilanden 3: Zeneria is dan ook een spannend en vlot geschreven slotstuk. Zoals gezegd is er echt een duidelijk ander thema aan bod, en veel van het boek gaat over strategische planningen en strijdgewoel en het getouwtrek om de macht. Enerzijds is er het groeiende verzet, anderzijds delven de machthebbers het onderspit. Met alles daar tussenin, want ook de bevrijde slaven zinnen op wraak en genoegdoening. Maar kunnen ze die een beetje in toom houden?

Informatie

De Eilanden 3: Zeneria, Luc en Timo Descamps Abimo, 344 pagina’s, paperback. Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789462342651

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.