logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De echte Chinese keuken thuis, Fuchsia Dunlop


Wat wij in Nederland verstaan onder Chinees eten is vaak helemaal niet afkomstig uit China. De reden? Die is te vinden bij de eerste Chinese restaurants. Zij ontdekten al snel dat de Nederlanders helemaal niet van Chinees eten hielden. Het was te pittig en de apart. Daar moest een flinke scheut Nuchterheid bij! En dus werden veel gerechten flink afgezwakt en gemengd met Nederlandse invloeden. Daarbij komt bovendien nog een flinke invloed uit Indonesië, en zo werd de Chinese keuken steeds verder veranderd. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat nasi en bami Chinees zijn, maar die komen juist uit Indonesië! Dit dikke boek brengt de echte Chinese keuken thuis.

Eenvoudig en eerlijk

Met dit mooie boek, dat voorzien is van schitterende foto’s, leer je zelf hoe de Chinese keuken in elkaar steekt. En dat is een stuk eenvoudiger dan je waarschijnlijk zult denken! Eenvoudige, eerlijke ingrediënten leveren namelijk genoeg smaak. Bereid ze op de juiste wijze, en je waant je zo in China. Het boek is ingedeeld per categorie: groente, vis, vlees, kip, maar ook soep, noodels en dumplings mogen natuurlijk niet ontbreken. De ingrediënten en bereidingswijzen zijn verbazend eenvoudig. De ingrediënten van meer dan 90% van alle recepten kun je gewoon in iedere supermarkt vinden. Die laatste tien procent zijn het uitstapje naar een toto of speciaalzaak meer dan waard.

Variaties

Fuchsia Dunlop heeft als eerste Westerse geleerd aan de Sichuan Higher Insitute of Cuisine in Chengdu, China. Daar heeft ze dan ook de fijne kneepjes uit het vak geleerd. Het is geweldig geschreven. Naast de gerechten lees je namelijk ook een stukje over de achtergrond van het gerecht. Soms horen ze namelijk bij een feest- of herdenkingsdag (en die zijn er nog al wat in China), of komen ze uit een bepaald gebied. Naast het basisgerecht omschrijft Fuchsia ook een of meer variaties op die basis, zodat je stiekem twee keer zo veel recepten in dit boek hebt staan. Eet smakelijk, en veel plezier in je ontdekkingsreis door China!

De echte Chinese keuken thuis, Fuchsia Dunlop
Karakter uitgevers, 352 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789045207797


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.