logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De droomdierentuin, Julia Woning


de-wonderlijke-wereld-van-juul-de-droomdierentuin-julia-woning-nicole-neven-boek-cover-9789045319575

In de Droomdierentuin beleef je samen met Jo een wel heel bijzonder avontuur. Want als Juul in bed ligt en net eindelijk in slaap is gevallen wordt ze ineens allemaal vreemde geluiden vanuit de badkamer komen. Als ze opstaat om een kijkje te gaan nemen, dan ziet ze een flinke beestenbende in de badkamer: een roze olifant, een oranjegiraf, blauw nijlpaard, maar ook een panda beer, een tijger en een aap leven zich uit met alle dingen die ze vinden in de badkamer. Dat is natuurlijk nog niet alles, want zodra de dieren daar klaar zijn gaan ze nog veel verder, ze kleden zich aan, gaan mee ontbijten en proberen zelfs mee te gaan naar school, waarna ze heerlijk spelen en spetteren in het zwembad om zich vervolgens tegoed te doen aan een enorm grote ijscoupe. Het avontuur gaat maar door en Juul begint zo langzamerhand echt aan de dieren te wennen.: Tot het moment dat ze de stem van haar moeder hoort en ze dan toch echt haar ogen open doet… Het blijkt allemaal maar een droom te zijn geweest!

De droomdierentuin is een fantasierijk prentenboek over een heel bizarre en vreemde droom. Het is grappig om te lezen dat Juul in het begin van haar droom nog een beetje bang en afwachtend is, maar dat de droom daarna steeds leuker wordt. Het verhaal zelf is op rijm geschreven, wat het voorlezen wel zo prettig houdt jammer genoeg is het lettertype niet al te groot en staat het soms ook op een donker of relatief druk deel van de prent gedrukt. De illustraties zou je kunnen vergelijken met een fellere variant van de “blond Amsterdam “stijl, die zich kenmerkt door zwarte en strepen en een los gebruik van waterverf. Een grappige en speelse manier van illustreren, maar door het felle kleurgebruik oogt het hier en daar een tikje rommelig. Een fantasierijk boek is het absoluut, maar soms heeft de schrijfster iets teveel willen vertellen in een te summier aantal pagina’s.

Informatie

De Droomdierentuin, Julia Woning

Illustrator: Julia Woning
BBNC, 48 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789045319575


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.