Recensie: De droom van Lars, Kolet Janssen, Emy Geyskens en Emilie Timmermans

De droom van Lars

Soms zijn kinderen erg ziek. Heel erg ziek. Zo lang, dat hun normale leventje (en dat van hun gezin) helemaal op hun kop staan. Ze kunnen dan niet op eenzelfde manier genieten en leven als normale kinderen, en lopen vaak van ziekenhuis naar ziekenhuis. De stichting Make-a-wish zorgt ervoor dat deze kinderen een onvergetelijke dag krijgen, die de wensen van kinderen zo goed mogelijk in vervulling laten gaan.

De Droom van Lars gaat over het langdurig zieke kindje Lars. In de eerste paar pagina’s lees je hoe het leven van Lars er zo’n beetje uit ziet. Hij is soms zo ziek, dat hij zelfs geen bezoek mag ontvangen! En dan komen ineens de wensfeeën van Make-a-Wish op bezoek bij Lars. De moeilijke vraag wordt gesteld: wat is jouw wens, Lars? Na lang denken weet Lars het: hij wil boeven vangen!

Met die wens in gedachten gaan de wensfeeën van Make-a-Wish aan de slag. Samen bedenken ze een onvergetelijke dag voor Lars, die ze met hulp van de brandweer en de politie in vervulling laten gaan. De Droom van Lars is dan ook echt een hartverwarmend boek, dat kinderen een mooi kijkje achter de schermen geeft van Make-a-Wish en zich in de schoenen laten plaatsen van een langdurig ziek kind, Lars in dit geval. Het is zelfs een tikje spannend, zeker wanneer de politie een oproep krijgt dat er een inbreker is in de friettent in de buurt. Zou Lars inmiddels stoer genoeg zijn om mee te durven gaan?

Informatie

De Droom van Lars, Kolet Janssen en Emy Geyskens

Illustrator: Emilie Timmermans
Clavis Books, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044826197

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.