logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het detectiveteam De drie ??? gaat in Haaieneiland op onderzoek op een stoer pirateneiland


De drie ??? - Haaieneiland

Onze drie vrienden mogen mee op een wel heel bijzondere missie. De vader van Bob vraagt hen namelijk om mee te gaan naar een eiland, waar een echte piratenfilm wordt opgenomen! Het is hun taak om het eiland te bewaken en te beschermen. Niet dat er veel onrust verwacht wordt, maar een paar extra ogen is nooit weg. Dat had de vader van Bob echter beter niet kunnen zeggen. Ze zijn namelijk amper op het eiland, of hij wordt ontvoerd. Gelukkig blijven De Drie ???, zoals Bob, Peter en Justus hun detectiveclub noemen, ongedeerd achter. En ze aarzelen niet om op ontdekking te gaan.

Eilandonderzoek

Dat onderzoek is een stukje spannender dan verwacht. Shark Island, zoals het Haaieneiland in het echt heet, staat namelijk bekend om de haaien die eromheen zwemmen. Het is dan ook jaren lang onbewoond geweest. Niemand durft zich er te vertonen. En zo komt het dat ze in een aantal onderaardse gangen komen die nog niemand eerder heeft ontdekt. Geheime gangen op een oud, verlaten eiland, dat klinkt behoorlijk eng, maar gelukkig vinden de jongens ‘eng’ eerder ‘interessant’. Zeker als ze in één van de grotten een groot schip vinden, dat op zijn op op het eiland terecht is gekomen. Met binnenin een enorme piratenschat!

Twee missies

Daardoor hebben ze echter twee missies die ze tegelijkertijd moeten vervullen. Aan de ene kant moeten ze hun vader zien te redden van de ontvoerders. Aan de andere kant moeten ze er ook voor zorgen dat de schat niet in de handen valt van die ontvoerders. Dat lijkt een onmogelijke taak, maar gelukkig zijn Justus, Bob en Peter niet van gister en houden ze dit het liefst zo lang mogelijk vol.

Conclusie over De Drie ???: Haaieneiland

Een avonturenverhaal voor jongens, dat zich afspeelt in een mega-Amerikaanse setting. Zo zou je De Drie ??? zeker kunnen omschrijven. Alle clichés komen naar voren, maar dat is op zich niet erg. Het verhaal heeft een geweldige vaart en is eenvoudig geschreven. Het zal daarmee vooral beginnend lezers aantrekken. Ook het verhaal is wat eenlijnig, wat prima aansluit bij deze doelgroep.
Door: CooleSuggesties
Score: De Drie ???: Haaieneiland krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

De Drie ???: Haaieneiland, Boris Pfeiffer

Illustrator: Kim Schmidt
Maretak, 126 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789461756008. Prijs: 9.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.