logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De boeken van het Begin 3: Onyx, John Stephens

Onyx - De Boeken van het Begin 3Magische boeken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Magie, tovenarij en bovennatuurlijke fenomenen zijn weer weer cool en gaaf. Gelukkig, want ik mag ze zelf ook graag lezen. De boeken van het Begin gaat over drie kinderen, Kate, Michael en Emma, die de wereld moeten redden van het kwaad, de Magus Ominus. Onyx is het derde deel van deze serie, en een spannend slotstuk. Voor dit boek is het absoluut aan te raden om de eerste twee titels te lezen. Ikzelf kreeg het derde deel te lezen voor ik de kans had de eerdere twee delen te lezen, en dan is het wel even raden en gokken hoe de onderlingen verbanden liggen tussen de personages. Ook mis je dan een stukje van de achtergrond, waar regelmatig naar verwezen wordt. Ieder van de drie kinderen heeft een hoofdrol gespeeld in de eerdere twee boeken, en nu is dat de beurt aan Emma, de jongste van de drie. Zij moet op een gevaarlijke reis, naar het land van de doden. En dat is zo spannend als het leest: Onyx is absoluut geen boek voor mensen die niet af en toe tegen een beetje gegriezel kunnen. Daarbij komt natuurlijk de spanning van het ‘race tegen de klok’-principe. Want de drie kinderen moeten Het boek van de Dood natuurlijk als eerste te pakken zien te krijgen, want met dat boek in handen zou de lugubere Magus Ominus te sterk zijn om nog te kunnen verslaan! Daarbij cirkelen zelfs nog een paar romances door het verhaal heen, want Kate is natuurlijk geen gevoelloos meisje, maar eentje van vlees en bloed. En verliefdheid ligt in zo’n gevaarlijke plek op de loer! De boeken van het Begin 3: Onyx is een spannend slotstuk van een serie. Ik kan het niet vergelijken met de eerdere twee delen, maar Onyx blijft boeien. Ook al is het niet heel bijzonder snel of vlot geschreven, want gelukkig zorgt het verhaal zelf al voor een enorme vaart. In dit deel vallen heel wat puzzelstukjes op hun plek, zodat je de meeste mysteries een plekje kunt geven. En natuurlijk kun je hier de nodige heftige gevechten verwachten!

Informatie

De boeken van het Begin 3: Onyx, John Stephens Van Goor, 400 pagina’s, hardcover. Prijs: 18,99 euro. Leeftijd: vanaf 15 jaar. ISBN: 9789047516910

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.