logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De bijzondere chocoladerepen van Johnny Doodle


johnny doodle chocolade

Guess who’s back…? It’s Johnny Doodle! Welbekend van hun heerlijke fudge, met een bijzonder eigenwijze en supergave verpakking. Eerlijk is eerlijk, die is gewoon leuk! En dat is nog niet alles, want vanaf nu kun je ook overheerlijke chocoladerepen kopen van Johnny Doodle. Uiteraard met een super eigenwijze verpakking. Zo is de voorkant de achterkant (en andersom) en staat de volledige verpakking vol met grappige uitspraken en kreten.

Het zijn echte breekrepen, een hamer is gewenst. Of een tafelrand, dat kan ook. De dikke repen zijn namelijk niet opgedeeld in blokjes, waardoor het breken een tikje lastig wordt. Gelukkig is de chocolade redelijk zacht van structuur, en kun je hem met een ferme tik op de rand van een tafel of aanrechtblad snel in brokken verdelen. Dan komt natuurlijk de grote uitdaging, zeker als je besluit jouw reep te delen met iemand anders… of houd je je aan de stelregel ‘de een deelt, de ander kiest’?

Er zijn op dit moment acht verschillende repen beschikbaar. Naast een massief pure reep (72 procent eerlijke cacao) en melkchocoladereep, zijn er ook zes repen die gedecoreerd zijn met een special touch. Of eerder gezegd: daar is vulling overheengestrooid. Denk daarbij aan stukjes fudge, gedroogde aardbeien, speculaas of noten. Dat geeft de repen een leuke en bijzondere touch, wat prima past bij het merk. De smaakcombinaties zijn ook erg goed gekozen, hoewel de melkchocolade met fudge en brownie wat op de achtergrond bleef.

De smaakcombinaties zijn: White Speculoos, White Strawberry & Merengue, Dark Salty Fudge, Milk Fudge & Brownie, Dark Nougat & Cardamom of Milk Amaretti? Onze favoriet? Die is lastig aan de wijzen. De Dark Nougat en Cardamom is erg lekker als een semi-hartige variant, bij een kop thee of koffie. De White Strawberry & Merengue is heerlijk genieten van een zoete versnapering, maar is weer best machtig… de Dark Salty Fudge is voor de echte liefhebbers en de Milk Amaretti voor de echte amandelfanaten – daar moet je van houden.

Naast alle fun en heerlijke producten heeft Johnny Doodle ook een serieuze kant. Hij wil de wereld een beetje beter maken, met iedere reep die hij verkoopt. Niet alleen door vrolijke gezichten van de eters, maar ook van de makers. Van iedere verkochte reep gaat er tien cent naar de Johnny Doodle cacao coöperatie in Ghana, een samenwerking met Ghanese cacaoboeren. Eigenwijs wil Johnny nét dat stapje verder zetten in het nemen van verantwoordelijkheid voor de cacaoboeren. Aan een eerlijke prijs heeft een cacaoboer soms niet genoeg en daarom brengt Johnny de boeren ook wat ze écht persoonlijk nodig hebben, zoals onderwijs maar ook praktische zaken als kruiwagens en rubberlaarzen. Via de coöperatie koopt Johnny straks zelf de cacaobonen in en staat een eigen cacao verwerkingsfabriek in Ghana op de planning tussen nu en 2019 om de werkgelegenheid daar te houden en het volledige proces inzichtelijk te krijgen. Eerlijkheid naar de consument is wat Johnny belangrijk vindt. Per verkochte reep wil hij het verschil daadwerkelijk kunnen maken en het bewijs daarvan vind je in de binnenkant van de chocoladewikkels.

Verkrijgbaarheid
Vanaf week 5 zijn de chocoladerepen van 180 gram per stuk onder meer verkrijgbaar bij de supermarkten DEEN en Boni en in de komende weken ook bij de andere Nederlandse supermarkten. Kijk voor meer informatie op www.johnnydoodle.com.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.