logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De bijbel van de Koreaanse keuken


Voor mij persoonlijk is er nog een culinaire wereld te verkennen. Want laat ik maar meteen bekennen: zo veel experimenteren we niet met vreemde gerechten. Tenminste, niet buiten … laten we zeggen West-Europa. De Spaanse, Italiaanse, Franse en Britse keuken is goed bekend, maar daarbuiten? Ja, er staan een paar Aziatische gerechten op de kaart, en de Mexicaanse keuken is langzaam in opkomst. Maar de Koreaanse keuken? Ik moet bekennen dat ik uit mijn hoofd niet één gerecht kon noemen voor ik De Bijbel van de Koreaanse Keuken in handen kreeg. Bladerend door het boek herkende ik er wel een aantal, overigens 🙂 Maar dat maakte me wel benieuwd natuurlijk!

Familieverhaal

De Bijbel van de Koreaanse Keuken is geschreven door Sang-Ah Yoo en haar moeder, Myung-Ki Min. De ouders van Sang-Ah waren een van de eerste Koreaanse gezinnen in Nederland. Dat bracht natuurlijk ook de nodige uitdagingen met zich mee, want de Nederlandse winkels waren tot voor een paar decennia geleden lang niet zo uitgebreid als dat ze nu waren. Het was roeien met de riemen die ze hadden, met de gerechten van thuis en het Nederlandse aanbod in goederen. Dat bracht een bijzondere mix op van de Koreaanse en Nederlandse keuken, met steeds meer authentieke mogelijkheden die ze ook in hun Haagse restaurant aan hun gasten aanboden.

Banchan!

Het leuke van dit kookboek is dat je niet alleen Koreaanse gerechten aangeboden krijgt, maar dat je ook wat van de Koreaanse achtergrond ontdekt. Zo leerde ik dat je alles tegelijk op tafel zet, van voorgerecht (nou ja: soep) tot het hoofdgerecht en alle bijgerechten waar iedereen van kan nemen. Welke gerechten dat zijn? Dat verschilt natuurlijk per dag en per moment van het jaar. Bij feestdagen komen er andere gerechten op tafel dan op een doordeweekse dag!

Ontdekkingstocht door Korea

Net als bij de andere landenbijbels van uitgeverij Carrera maak je ook in De Bijbel van de Koreaanse keuken een culinaire rondreis door het land, want iedere regio heeft zo zijn eigen tradities en gerechten. Bijzonder is dat ook gerechten uit Noord-Korea aan bod komen – en dat je de fusion-recepten terug kunt vinden in het boek. Ga dus aan de slag met gefrituurde snacks, kimchi, bulgogi en bibimbap. De meeste ingrediënten zul je trouwens gewoon in de supermarkt kunnen vinden, maar een lokale toko is altijd prettig voor de echte authentieke smaak (en sommige ingrediënten). Mocht je iets niet kunnen vinden, kun je de ingrediëntenlijst raadplegen waarin alle typisch Koreaanse ingrediënten aan je worden voorgesteld.


Ga direct naar De Bijbel van de Koreaanse keuken op BOL.com.

Recensie over De Bijbel van de Koreaanse keuken

De Bijbel van de Koreaanse Keuken is bijzondere toevoeging aan deze serie. Korea is voor veel mensen niet het meest culinaire land dat je kunt bedenken, maar zeker wel een land met een uitgebreide culinaire rijkdom. Het boek biedt je een kijk in de authentieke Koreaanse keuken, aangevuld met persoonlijke verhalen en unieke recepten die een brug slaan tussen Korea en Nederland.

Score: 8


Informatie

Titel: De Bijbel van de Koreaanse keuken
Auteur:
Uitgever: Carrera
Aantal pagina’s: 496
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048864751
Prijs: 32.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.