logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De beste groenterecepten van Pascale Naessens

Pascale Naessens komt met een aantal themaboeken, waarin De Beste recepten uit een bepaalde categorie worden gepresenteerd. Het eerste boek is voorbehouden aan het onderwerp waar ze het meest bekend om is geworden: De beste groenterecepten van Pascale is een boek vol met leuke en eenvoudige groenterecepten die je met plezier zult bereiden. Het is bedoeld om je familie en gasten te verwennen, en zelfs kinderen zullen er van smullen (hoewel we allemaal weten dat dit absoluut geen garantie heeft… sommige kinderen weten overal iets op te bedenken!).

Smaakvol en eenvoudig

Het belangrijkste kenmerk van de recepten uit De Beste Groenterecepten van Pascale lijkt wel de eenvoudige bereidingswijze te zijn. Soms moet je recepten in twee of drie stappen maken, maar de gebruikte technieken zijn super eenvoudig en makkelijk te combineren met andere activiteiten, zoals een tweede gerecht of bijvoorbeeld je kinderen. Daarnaast moedigt Pascale je ook zeker aan aan om te experimenteren en je eigen draai aan de gerechten te geven, zodat koken een leuke en creatieve bezigheid wordt waar iedereen van zal genieten.

Groenten voorop

Zoals je al uit de titel kunt opmaken, draait het hier allemaal om groenten. Dankzij de manier waarop je ze bereid blijven alle smaken behouden en krijg je soms heel unieke structuren op je bord. Zo ontdek je dat groenten vol smaak zitten en een unieke beleving vormen, ook zonder al te veel zout en smaakmakers. Komen er dan geen kruiden aan te pas? Natuurlijk wel! Knoflook, ui en bijvoorbeeld de nodige ras el hanout worden gebruikt om de recepten extra smaak mee te geven. Maar: eenvoud staat voorop, met eenvoudige en soms ook verrassende ingrediënten als aubergine, schorseneren en venkel weet ze verrassende smaken op tafel te zetten.


Ga direct naar De beste groenterecepten van Pascale op BOL.com.

Recensie over De beste groenterecepten van Pascale

Dat koken niet altijd moeilijk of uitgebreid moet zijn, bewijst Pascale Naessens met haar nieuwe kookboek. Hierin bundelt ze de beste recepten uit haar eerdere boeken en blog, om zo een thematisch verzamelwerk te bieden voor iedereen die juist daarnaar op zoek is. Met slechts enkele ingrediënten en eenvoudige kooktechnieken is het kookboek zeker geschikt voor alledaagse gezinsmaaltijden, maar soms zijn ze wel iets te eenvoudig en vragen ze om net wat meer. Gebruik daarvoor de sauzen en smaakmakers achter in het boek. Zelfgemaakt is toch altijd het lekkerst! Voor de prijs van dit boek ad hik overigens wel een hardcover verwacht.

Score: 8


Informatie

Titel: De beste groenterecepten van Pascale
Auteur:
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 160
Type boek: Paperback
ISBN: 9789401499422
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.