logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De beschuldiging, John Grisham

de beschuldiging

De Beschuldiging is het derde boek van de Kid Lawyer-serie. Eerder verschenen De Belofte en De Ontvoering. In dit deel maakt de 13-jarige Theo Boone een heel spannend en persoonlijk avontuur. Hij mag dan wel bijzonder veel verstand hebben van het recht, maar hij had nooit kunnen bedenken dat hij zelf het slachtoffer zou worden van een misdaad. Op school gebeuren namelijk de vervelendste dingen. Zo wordt er ingebroken in een computerzaak, waarbij Theo’s pet gevonden wordt. In Theo’s kluisje op school worden gestolen tablets aangetroffen en natuurlijk wordt Theo ondervraagd door de politie. Theo is de enige verdachte. Wat als hij schuldig wordt bevonden? Wat gebeurt er dan met zijn droom om advocaat te worden? Theo zet alles op alles om samen met zijn oom Ike de echte misdadiger te vinden en zo zijn eigen toekomst veilig te stellen. Maar veel tijd heeft hij niet…

De beschuldiging is razendspannend geschreven. Doordat in dit deel Theo zelf de hoofdrol speelt en het onderwerp is van de misdaad, komt het verhaal veel dichter bij het personage dan bij de eerste twee delen. Ook hier leest het boek ontzettend fijn en snel weg, en zorgen er genoeg momenten voor dat je even kunt ontspannen, zoals het avontuur op de dierenrechtbank met de lama, of de belevenissen op de scouting. Het mysterie dat Theo wordt achtervolgd en gestalkt gaat je al snel in de koude kleren zitten, waardoor je maar wilt blijven doorlezen: hoe zit de vork in de steel? Natuurlijk speelt in dit deel ook de moordzaak uit de eerste twee delen speelt hier op de achtergrond mee, hoewel er nauwelijks iets mee gedaan wordt. Een spannend derde deel, dat je zeker gelezen moet hebben!

De beschuldiging, John Grisham
AW Bruna, juni 2012, 208 pagina’s, paperback.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789400500907
Ook als hardcover verkrijgbaar voor 18,95 euro (ISBN: 9789400500891)


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.