logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De avonturen van Marco Polo, Geronimo Stilton

9789085921981_d_01_l geronimo stilton marco polo

In dit dikke boek, geschreven door Geronimo Stilton, uitgever van de krant De Wakkere Muis, lees je de avonturen van Marco Polo. Marco Polo was één van de eerste ontdekkingsreizigers, en één van de eersten die van het Westen naar het Oosten reisde. Een nagenoeg onmogelijke en heel gevaarlijke reis in zijn tijd!

Geronimo vertelt in zijn woorden hoe hij en Marco Polo van Venetië, Italië naar China reist, waar Marco een tijd verbleef aan het hof van keizer Koeblai Khan. Ze leren daar alle belangrijke Chinezen kennen, maar ook een paar mysterieuze vreemdelingen. En natuurlijk ontdekken ze heel veel onbekende dingen, want als je geen internet hebt of foto’s, is het knap lastig om als Italiaan te bedenken hoe een leeuw of neushoorn er uitziet!

Het boek zelf is zoals altijd leuk en vlot geschreven. De letters zijn groot, en de vele plaatjes maken het een genot om door het boek te bladeren. Er is in deze illustraties veel aandacht besteed aan de gebouwen en dieren, planten en omgevingen. Daardoor zien de tekeningen er wat serieuzer en realistischer uit dan in de normale boeken van Geronimo Stilton.

Het verhaal zelf is regelmatig onderbroken door achtergrondinformatie. Denk daarbij aan verschillende dieren die Marco Polo tegenkwam op zijn reis, de omgeving, een stukje geschiedenis. Deze tekst is kleiner gedrukt, wat eigenlijk wel vreemd is. De informatie zelf is toegankelijk en interessant, en vult het verhaal meestal goed aan. Het belangrijkste is echter dat de lezers het verhaal zo beter in de tijd kunnen plaatsen, en zich beter kunnen inleven in de beperkingen waar Marco tegen aanliep.

Bijzondere feature in het boek zijn de speciale illustraties, die je kunt scannen met de app Chameleon eXplorer (beschikbaar voor iOS en Android). Scan je één van de speciale zeven plaatjes, dan kom je op een speciale website waar je spellen kunt spelen, recepten kunt lezen en een filmpje kunt kijken. Jammer is de beperking van ‘slechts’ zeven interactieve momenten. De spelletjes hebben bovendien weinig toegevoegde waarde. Ze zijn leuk, maar daar heb je het wel mee gehad. Maar het gaat natuurlijk om het verhaal, en dat is ook perfect te lezen zonder de app.

De avonturen van Marco PoloGeronimo Stilton
De Wakkere Muis, mei 2013, 319 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789085921981


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.