logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De avonturen van de Huunkvogel, Mirjam van Beijsterveldt

9789044817409 avonturen van de Huunkvogel

Heb je wel eens gehoord van de uitdrukking Vreemde Vogel? Nou, veel vreemder dan de Huunkvogel zul je ze niet tegenkomen! Hij is paars met gele stippen, heeft lange oranje poten en een blauw bekje. Telkens als hij iets niet snapt, zegt hij ‘huunk’.

Zijn ouders zijn gewoon bruin en vinden hem niet bij hen passen. Daarom sturen ze hem weg … Met tegenzin, maar toch. Ze kunnen gewoon niet voor hem zorgen. Dat is natuurlijk heel erg zielig. Gelukkig maakt de Huunkvogel snel vrienden, en kan hij zich prima redden.

De huunkvogel komt in allerlei situaties terecht. Op een dag wordt hij door de politie opgepakt en in een kooi met andere vreemde vogels gestopt. Gelukkig komt Mathilde de vogels bevrijden. Het eindigt met een grote stunt, een optreden in het circus én het weerzien met de ouders van de huunkvogel.

De avonturen van de Huunkvogel spreekt kinderen helemaal tot de verbeelding. Zo’n rare vogel, met zo’n raar geluidje… en de Huunkvogel maakt een heleboel mee. Zo geraakt hij van het bos in de stad, wordt hij opgepakt door de politie, en nog veel, veel meer. Het is een echt voorleesboek, dat je meerdere uren zoet zal houden. Het verhaal is namelijk best lang, en opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Tijdens het lezen kunnen de kinderen zich prima vermaken met de grote, felgekleurde tekeningen, die het boek rijk zijn.

De avonturen van de Huunkvogel, Mirjam van Beijsterveldt
Clavis, april 2013, 64 pagina’s, hardcover.
Prijs: 18,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044817409


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.