logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De allereerste zoen, Guido van Genechten

de-allereerste-zoen-guido-van-genechten-9789044819090-voorkant

De dieren van de jungle zitten bij elkaar. Flamingo heeft ze bij elkaar geroepen, want hij wil iets weten: wie is er ooit begonnen met zoenen? Alle dieren denken dat zij degenen zijn die ooit zijn begonnen met zoenen, maar is dat wel zo? Welnee, zo weet de flamingo. De dieren doen wel allemaal leuke en lieve dingen, maar zoenen… nee, dat is het niet!

Sommigen krijgen het er heerlijk warm van,
anderen gaan ervan zweven.
Je hebt er bij wie het kriebelt tot in hun tenen
en van anderen gaat hun hart sneller slaan.
Wat er ook gebeurt, één ding is zeker:
zoenen is het allerleukste wat er bestaat!

De allereerste zoen is een superlief en schattig boek. De tekeningen zijn mooi en kleurrijk, en Guido weet op een beeldende wijze weer te geven hoe de dieren de liefde aan elkaar te betuigen. Het is ook ontzettend leuk om die manieren uit te proberen met je kinderen: neuzen, bipsen, optillen… mogelijkheden te over om op een leuke manier met elkaar bezig te zijn. En natuurlijk weet je kind ook dat het nog allemaal geen zoenen is, maar wie is er nu eigenlijk begonnen met zoenen? Wie gaf de allereerste zoen?

De allereerste zoen, Guido van Genechten
Clavis, maart 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044819090


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.