logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: De Afrekening, Heleen van der Kemp

Een Britt Franken detective: rechercheur Britt Franken wordt geconfronteerd met een aantal moorden die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken lijken te hebben. Tot mysterieuze advertenties en onconventioneel recherchewerk een patroon onthullen dat zijn weerga niet kent… Britt, die haar man verloor aan zinloos geweld, wordt diep meegezogen in de duistere motieven rond de moorden.Afrekening is een donker kat-en-muisspel waarin de hoofdrol wederom is weggelegd voor de doortastende rechercheur Britt Franken.

Na het eerste boek van Heleen van der Kemp, Blond 15, is dit boek natuurlijk het eerste dat je bestelt: Blond 15 vroeg naar meer, meer, meer! Een superspannend boek, dat de lat direct hoog legde voor de schrijfster. Na dit boek blijft dat gevoel gelukkig nog steeds bestaan: nadat je de laatste bladzijde hebt omgeslagen heb je enerzijds een gerust gevoel van een waardige afsluiting, aan de andere kant knaagt het gevoel dat je rechercheur Britt Franken wilt opbellen om te vragen hoe het nu allemaal verder ging, en waar ze nu mee bezig is. Hoe is het met haar vriend en dochter? Gaat alles wel goed? Britt is namelijk een (fictief) persoon die direct een plekje in je hart krijgt. En dat heeft ze ook wel nodig, met alle ellende die ze voor haar kiezen krijgt.

De verhaallijn liegt er dan ook niet om: op bijzonder originele wijze weet Heleen het verhaal in een schaduw te hullen, zodat je nagenoeg tot het einde van het boek geen idee hebt wie de mogelijke dader zou kunnen zijn. Langzaam, samen met de ontdekkingen die Britt doet, ontrafelt zich het mysterie dat zich voordoet: wie zit er achter de brute moorden op de ogenschijnlijk onschuldige slachtoffers? Hebben ze iets met elkaar te maken, en wat? En hoe zit het met de dader? Wie is het brein, en wie de loopjongen? Ontzettend spannend weer, ook dankzij de wisseling van perspectief die Heleen zich van tijd tot tijd permitteert: niet alleen volg je de avonturen van Britt, maar met regelmaat krijg je ook een blik in het leven van de slachtoffers, en zelfs de daders worden met regelmaat bekeken. Begin er dus niet naar voor het slapengaan, want het boek sleept je steeds verder mee in de duistere kant van Nederland!

De Afrekening, Heleen van der Kemp
Verbum Crime, augustus 2011. Paperback
Prijs: 14,95 euro. 250 pagina’s. ISBN: 9789461090065

Dit boek bij: BOL.com

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.