logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De 4 van Westwijk deel 6: De Bollenbende, Manon Spierenburg

9789049926410 de bollenbende

De vier van Westwijk, dat zijn Chris, Jack, Tessa en Chris’ hond Koesja. Samen maakt het viertal heel wat mee in het landelijke Westwijk. In het zesde deel van De Vier van Westwijk, De Bollenbende, staat het viertal aan het begin van de schoolvakantie. En tja, wat doe je dan? Chris weet het wel: helemaal niks! Gewoon lekker hangen met Jack en Tessa. Maar die denken daar anders over, want die twee willen juist gaan werken! Jack spaart bijvoorbeeld voor een nieuwe gitaar, en tja, dan moet je wel geld verdienen.

Al snel hebben ze een baantje gevonden, als bollenpellers. In de regio van Westwijk worden er namelijk heel wat bloembollen gepeld, en die worden geoogst en gepeld. In duidelijke tekst en uitleg komt het hele bloemen- en bloembollenproces aan bod. Zo steek je stiekem ook nog iets op! Maar er is meer. Want op de boerderij wordt drugs gevonden! En daarvoor worden de Poolse gastarbeiders als eerste aangekeken. Maar wat als de zoon des huizes ineens verdwijnt? Er blijkt een flinke bende actief op de boerderij, die de touwtjes goed in handen houdt!

De Vier van Westwijk is een spannende serie voor 10 tot 12-jarigen. Het boek is vlot geschreven, vol grapjes en spannende avonturen. Je leeft echt helemaal mee met het viertal, en natuurlijk hun gezinnen. Het leuke is dat twee van de vier uit meisjes bestaan (Tessa en Chris, afgekort van Christina) waardoor de serie ook voor meisjes een stuk toegankelijker is.

De vier van Westwijk 6: De Bollenbende, Manon Spierenburg
Moon Uitgevers, juli 2013, 175 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13.95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789049926410


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.