logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dat zou ik nooit doen! Bette Westera en Naomi Tieman


9789026133398 dat zou ik nooit doen

Hoe goed ken jij jezelf? Soms denk je “dat zou ik nooit doen!”, maar ondertussen… de reden daarvoor is het onderbewuste. Je instinct, de invloed van je omgeving, wat je ziet op televisie, en nog veel meer. Dat zou ik nooit doen! staat vol situaties waarbij je onderbewuste (dat wat je niet zelf stuurt) aan het roer zit.

In Dat zou ik nooit doen! lees je waarom je je soms anders gedraagt dan je verwacht had. Het gaat over zien en niet zien, onthouden en vergeten, proeven, gehoorzamen, bij een groep willen horen en elkaar accepteren. Elk hoofdstuk begint met een test, waarbij je zelf aan de slag kunt. Dan weet je meteen waar het hoofdstuk over gaat. De verhalen en voorbeelden die in het boek worden vermeld worden soms ondersteund door een filmpje op internet. Dit is dus niet een boek waarbij je alleen maar lekker in je luie stoel kunt lezen, maar ook af en toe achter de computer moet kruipen om een filmpje te checken.

In dit leuke boek staan ontzettend veel voorbeeldjes waarin je ziet waarom je voor de gek wordt gehouden door je eigen zintuigen. Waarom je soms dingen ziet die er niet zijn, maar ook andersom: waarom je vaak dingen niet ziet die je juist wel zou willen zien. Waarom een blauwe gehaktbal veel minder lekker smaakt dan een gewone, waarom je soms dingen doet waarvan je weet dat ze niet horen, en nog veel meer. Echt een boek op niveau, waarbij je meer te weten komt over waarom je de dingen doet die je doet. Superhandig als smoesje, maar ook juist om de vervelende kanten te vermijden en ze juist níet te doen. Zodat je echt kunt zeggen: “Dat zou ik nooit doen!”.

Dat zou ik nooit doen! Bette Westera en Naomi Tieman
Fontein, oktober 2012, 140 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789026133398


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.