logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dat is bluf! Spin master


SpinMaster_Dat is bluf_001

Hoe eerlijk ben jij? Of beter: kun je ook oneerlijk zijn? Zeggen dat je iets doet, maar stiekem iets anders doen? Als je dat tijdens een spel doet, en het is volgens de regeltjes, dan heet dat bluffen. En dáár draait het om, bij dit spel!

Hoe werkt het? Je krijgt een aantal kaarten, waarop een spannend dier of wezen staat: een yeti, draak,  heks, spook of alien. De regels zijn simpel Iemand bepaald welke kaart het thema is. Die kaart wordt ondersteboven op tafel gelegd. Iedereen legt daarna een kaart op de tafel – ondersteboven – en zegt daarbij wat hij neerlegt. En dat móet natuurlijk het thema van de kaart zijn dat gestolen is! Maar: kan dat wel iedere keer? Op een gegeven moment moeten die kaarten op zijn, of niet? Roept er iemand Bluf! dan wordt de kaart omgedraaid. Was het de juiste kaart, dan krijgt de bluffer een langere neus. Is de kaart fout, dan krijgt de kaartlegger een langere neus.

Want dat had ik volgens mij nog niet verteld: iedere speler krijgt een fopbril op, met daarop een kleine, ronde neus. Die neus kan alleen maar langer worden, door er een hoedje op de drukken. Zijn alle kaarten op, dan wordt er gekeken wie de kortste neus heeft. Die heeft namelijk gewonnen!

Dat is bluf! is een hilarisch spel, waarbij je binnen de kortste keren op de grond zult liggen van het lachen. Het is namelijk veel makkelijker om te bluffen als je gekke stemmen gebruikt, raar kijkt, of er een grapje van maakt!

Dat is bluf! Spin master
Prijs: 14,99 euro. september 2012. Leeftijd: vanaf 7 jaar.
Aantal spelers: 3-4. Speltijd: ongeveer 15 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.