logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dat heb ik weer! 5: ruzie met mijn BF, love troubles en een big surprise, Carry Slee

9789049925901-carry-slee-dat-heb-ik-weer-5-178

In het vijfde deel van Dat heb ik weer! volgen we Bitts dagelijkse leven. In dit boek lijkt het haar helemaal voor de wind te gaan. Haar vader is terug uit Japan. Geitensok, de grootste loserleraar van de school en de lover van haar moeder, woont sinds kort in Maastricht. Bovendien gaat de film, waarin Britt de hoofdrol speelt, bijna in première. Daarbij is de band Crazy Ontbijtkoek, waar Britt manager van is, nog nooit zoveel succes geboekt. Maar niet alles is koek en ei.

Puck, haar beste vriendin komt met een bericht dat Britts hele leven op zijn kop zet! In niet zo veel woorden vertelt Puck aan Britt dat ze verliefd op haar is! Daar reageert ze een beetje geschokt op, wat Puck weer in het verkeerde keelgat schiet.   Hun vriendschap loopt op de klippen, en dat juist in die drukken en spannende tijd! Ze papt aan met Sanne, een meisje waarvan ze niet al te snel gezien zou willen worden, maar is dat wel zo’n goed idee? Bovendien moet Britt samen met haar broertje Lucas nog een verrassingsparty organiseren, maar hij gedraagt zich heel erg vreemd. Wat is er met hem aan de hand?

Dit vijfde deel uit de serie Dat heb ik weer! Is een ontzettend leuk en spannend boek. Gelukkig komen er niet zoveel krachttermen en spreektaal in voor als in Dat heb ik weer 4, waardoor het door een breder publiek te lezen is. Het verhaal wordt leuk onderbroken door Britts blogberichten en de reacties die daar op volgen. Vreemd vind ik ook hier weer de doodles die erbij getekend staan, dat past niet echt bij een blog, maar dat ligt aan mij. Het is ook erg bijzonder om te zien hoeveel Britt op haar bordje weet te proppen: acteren, een band coachen, school, haar vriendje (sorry: lover) met knappe jongen (excuses: hunk) Dave, de party voor haar ouders én zorgen voor haar broertje!

Dat heb ik weer: ruzie met mijn BF, love troubles en een big surprise is het vijfde deel van de serie over het leven van Britt. Met een extra boekje met partytips om je eigen coole verrassingsparty te organiseren!

Dat heb ik weer! 5: ruzie met mijn BF, love troubles en een big surprise, Carry Slee
Carry Slee, augustus 2012, 175 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789049925901


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.