logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Darkness Rising 2: Roeping, Kelley Armstrong

roeping 9789048817238

In het boek Roeping, uit de Dark Rising trilogie, vlucht je mee met een groep jongeren. Ze worden opgejaagd door een groep onbekenden, die hen wil vangen. Waarom of hoe, dat is ze nog onbekend. Duidelijk is wel dat de vijandige groep groot is, getraind is en flink wat middelen ter beschikking heeft.

Tijdens hun vluchttocht, waarbij ze door een helikopterongeluk op een onbewoond eiland terecht zijn gekomen, vallen heel wat puzzelstukjes in elkaar. Zo ontdekt Maya Delaney, de hoofdrolspeelster van het boek, dat ze een skinwalker is. Iemand die van gedaante kan veranderen: een poema. Als mens profiteerde ze al van een aantal vaardigheden die ze als poema nog sterker ervaart, maar in dit deel verandert ze ook echt.

Maar ook de andere kinderen uit haar groepje hebben een bijzondere gave. Het blijkt dat het dorpje waarin ze leefden, gevestigd rond een prestigieuze universiteit, het doel had om bepaalde genen die al eeuwenlang inactief bleken, te heractiveren. Genen van halfdemonen en magiërs, wel te verstaan. En laat die nu een paar in het groepje zitten!

Maar ook haar achtervolgers bestaan uit halfdemonen en mensen met speciale krachten. Tot welke groep behoren ze? En proberen ze de kinderen te vernietigen, of juist te helpen? En wat is er met hun dorp gebeurd na de bosbrand, waardoor hun vluchttocht begon?

Roeping is ontzettend spannend geschreven. De bijzondere verhaallijn is al origineel, en daarbij komen de persoonlijke ontwikkelingen van de verschillende personages, die allen goed doordacht en omschreven zijn. Er zitten een paar passages in die vragen oproepen, maar daarbij houden we in ons achterhoofd dat dit slechts deel 2 is, en er nog een deel moet komen. En daar zijn we maar wat benieuwd naar: Roeping vraagt om meer spanning en sensatie van deze bovennatuurlijk goede schrijfster.

Roeping, Kelley Armstrong
Moon uitgevers, april 2013, 336 pagina’s, paperback.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 14 jaar. ISBN: 9789048817238


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.