logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Zijne heiligheid de veertiende Dalai Lama – de geïllustreerde biografie

Er zijn maar weinig mensen die zo tot de verbeelding spreken als de vredelievende, grappige en soms ook wel ondeugende Dalai Lama. Onze versie dan, de veertiende in een rij van diplomatische titels die in de vorm van reïncarnatie worden doorgegeven. Deze geïllustreerde biografie geeft een uniek kijkje in het leven van deze bijzondere man, die niet alleen een brug slaat tussen verschillende landen en culturen, maar ook oud en nieuw met elkaar verbind. Het bijzondere aan deze biografie is bovendien dat hij geschreven is door zijn persoonlijk secretaris, Tenzin Geyche Tetong, die al meer dan 40 jaar voor hem werkt. Dat geeft een rijke schat aan anekdotes en verhalen, zoals je begrijpt!

Informatief en eerlijk

Het leven van een Dalai Lama is niet zo makkelijk te omschrijven. Deze geillustreerde biografie over de 14e Dalai Lama begint dan ook met een stukje achtergrondinformatie over het hele concept van de Dalai Lama, die als een soort mega-diplomaat in de Tibetaanse monikenwereld fungeert. Het is pas met onze huidige Dalai Lama dat hij echt de wijde wereld intrekt, na flinke opstanden en conflicten in Tibet is hij en zijn familie gevlucht om elders ter wereld toevlucht te zoeken. Daarbij heeft hij van een nood een deugd gemaakt en verspreid hij met liefde en overtuiging overal zijn boodschap.

Persoonlijk verhaal

Tenzin Geyche Tethong, al jarenlang de persoonlijk assistent van de Dalai Lama, biedt een levendige insider-blik op het leven van een van de meest gerespecteerde spirituele figuren ter wereld. De Dalai Lama die hier tevoorschijn komt, is een nederige man die houdt van zijn Lhasa Apso-honden, sleutelt aan horloges, films kijkt en gesprekken voert met ’s werelds meest vooraanstaande wetenschappers en wereldleiders. Aan de hand van een boeiend en aangrijpend verhaal en nooit eerder vertoonde foto’s van de Dalai Lama en zijn familie, vertelt Tethong het verhaal van zijn compagnon, vanaf het moment dat hij vlucht vanuit Tibet en vanuit China strijd voor autonomie. Tethong behandelt ook de relaties van de Dalai Lama met prominente figuren, waaronder de voormalige Indiase premier Jawaharlal Nehru en aartsbisschop Desmond Tutu, en hoe zij zijn blik buiten Tibet hebben verbreed. Met name de reizen van de Dalai Lama met Desmond Tutu naar Israël versterken volgens Tethong zijn boodschap van vrede en broederschap. Dit opmerkelijk openhartige en intieme verslag werpt een nieuw licht op het leven van de wereldleider.


Ga direct naar Zijne heiligheid de veertiende Dalai Lama – de geïllustreerde biografie op BOL.com.

Recensie over Zijne heiligheid de veertiende Dalai Lama – de geïllustreerde biografie

Er zijn weinig mensen die meer tot de verbeelding spreken dan de goedlachse en vrolijke Dalai Lama. In deze uitzonderlijke biografie leer je deze mysterieuze man beter kennen. Je leert over zijn achtergrond, de politieke situatie in Tibet die hem deels heeft gevormd en de grootse prestaties die hij heeft bereikt, simpelweg door nederig en vriendelijk te zijn, maar altijd vastberaden. Het boek bied een heel intiem portret, met foto’s die het verhaal meer duiding geven.

Score: 8


Informatie

Titel: Zijne heiligheid de veertiende Dalai Lama – de geïllustreerde biografie
Auteur:
Uitgever: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 352
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 18 jaar
ISBN: 9789401613224
Prijs: 29.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.