logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dagboek van een muts, Rachel Renée Russell

Een nieuwe school, nieuwe aartsvijanden. En ook een nieuw dagboek, zodat Nikki al haar ellende kwijt kan. Wanneer haar vader, ongediertebestrijder, een contract sluit met een poepiesjieke eliteschool, krijgt Nikki een beurs. Maar hoe word je populair zonder coole smartphone of hippe outfit? DUH. Niet dus! De populaire meiden negeren Nikki, hottie Brandon merkt haar alleen op wanneer ze weer eens een ENORME blunder begaat en zelfs haar echte vrienden zien haar niet meer staan als Mackenzie ze uitnodigt voor een feest. Ellendiger kan het niet. Toch?

Dagboek van een Muts is een heerlijk tienerboek, dat qua humor en stijl sterk doet denken aan Het leven van een Loser: ik kan me zeker vinden in die connectie. Het is lekker vrolijk, en gaat helemaal op in het leven dat een tienermeisje zal hebben als ze echt uit haar comfort zone wordt gehaald en op een school moet zitten die ver boven haar normale milieu zit: de nodige problemen in status doen zich voor. Nikki heeft wat dat betreft ook geen blad voor de mond, en doet de nodige uitspraken die haar wel eens in vervelden situaties brengen. Maar ze probeert haar beste beentje voor te zetten, met haar dagboek (dat ze eerst niet wil gebruiken) als wonderlijke uitlaatklep.

Het boek is dan ook ‘geschreven’ in een handgeschreven letterype, met de nodige manga-achtige lijntekeningen als illustraties, waarbij pijlen en geschreven aanduidingen niet worden geschuwd. Hierdoor (buiten het feit om dat Nikki’s handschrift wel érg netjes moet zijn) lijkt het dan ook wel of je echt een blik mag werpen in de bizarre wereld van Nikki. Aanrader voor alle meiden!

Ga direct naar Dagboek van een muts op BOL.com.

Dagboek van een muts, Rachel Renée Russell
De Fontein Tirion, september 2011, 288 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. ISBN: 9789026129582


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.