logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dagboek van een muts: in de spotlights! Rachel Renee Russell

9789026134043 dagboek van een muts

De boeken van Rachel Renée Russell worden wel eens omschreven als Leven van een Loser voor meisjes. En tja, daar zouden ze best eens gelijk in kunnen hebben! Want waar de boeken van Leven van een Loser vooral gaan om de problemen en onzekerheden van jongens, in Dagboek van een Muts staan ze helemaal in het teken van meiden, rivaliteit en BFF’s. Eerder recenseerden we het eerste deel van Dagboek van een muts

In het spannende nieuwe deel van Nikki’s leven (je leest haar dagboek) gaat de strijd aan met het populairste meisje van de klas om het hart van de knappe Brandon, het stuk van de school! Maar dat is nog niet alles, want Nikki’s leven staat op INSTORTEN! Alles, maar dan ook écht alles, lijkt mis te gaan en zich tegen haar te keren. En er is maar één uitweg: een talentenjacht winnen! Dan zal Brandon onder de indruk zijn en kan Nikki in zijn armen vallen. Maar de duivelse en superknappe MacKenzie doet ook mee en zij doet er alles aan om Nikki uit de spotlights te houden. Tot overmaat van ramp duikt er een YouTube filmpje van Nikki op: pijnlijke ANTI-RECLAME! Tja, dat krijg je er van, als je in een pizza-tent een liedje gaat zingen met je kleine zusje! Nikki wil nu echt emigreren, maar besluit het enig mogelijke te doen: roekeloos haar zangtalent inzetten! Kan Nikki winnen van het populairste meisje op school? En natuurlijk komt haar vader ook voor in het boek, want er is een ongedierteprobleem op school. Als de meiden van de dure en exclusieve school er maar niet achter komen dat haar vader ongedierte bestrijd!

Bezoek ook eens de website van het boek: www.dagboekvaneenmuts.nl

Ga direct naar Dagboek van een muts op BOL.com.


Recensie over Dagboek van een Muts: in de spotlights

Dagboek van een Muts: in de spotlights is een heerlijk tienerboek, dat qua humor en stijl helemaal in de lijn ligt van Het leven van een Loser. Het is lekker vrolijk, en gaat helemaal op in het leven dat een tienermeisje zal hebben als ze echt uit haar comfort zone wordt gehaald en op een school moet zitten die ver boven haar normale milieu zit: de nodige problemen in status doen zich voor. Nikki heeft wat dat betreft ook geen blad voor de mond, en doet de nodige uitspraken die haar wel eens in vervelende situaties brengen. Maar ze probeert haar beste beentje voor te zetten, met haar dagboek (dat ze eerst niet wil gebruiken) als wonderlijke uitlaatklep. Het boek is dan ook ‘geschreven’ in een handgeschreven lettertype met de nodige manga-achtige lijntekeningen als illustraties, waarbij pijlen en geschreven aanduidingen niet worden geschuwd. Hierdoor (buiten het feit om dat Nikki’s handschrift wel érg netjes moet zijn) lijkt het dan ook wel of je echt een blik mag werpen in de bizarre wereld van Nikki. We blijven bij ons eerdere oordeel: een echte aanrader voor alle meiden!

Score: 8


Dagboek van een muts: in de spotlights, Rachel Renee Russell
De Fontein Tirion, maart 2013, 317 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789026134043


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.