logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Daan in de ruimte, Fiona Rempt en Natascha Stenvert


daan in de ruimte

In het boek Daan in de Ruimte mogen we met Daan en zijn vader mee naar het ruimtevaartmuseum. Daan is namelijk een echte ruimte-fan. Voor zijn verjaardag krijgt hij bijvoorbeeld een echt ruimtepak, compleet met helm. Meteen op zijn verjaardag krijgt hij het pak, maar hij zit bijvoorbeeld nog vol vragen over hoe snel een raket kan en hoe zo’n raket werkt.

Daarop geeft zijn vader hem een kort stukje uitleg, maar nog beter is het natuurlijk om een raket in het echt te bekijken.Daar ontdekt Daan bijvoorbeeld dat de eerste ruimtevaarders geen mensen waren, maar een hond en een aap! Uiteindelijk mogen ze een echte raket inklimmen en in de cockpit zitten. Door alle inspanningen is Daan echter zo moe geworden, dat hij in slaap valt! Daar beleeft hij een super spannend avontuur, samen met een ruimte-aap, genaamd Ham. Zullen ze met zijn tweeën kunnen voorkomen dat een meteoriet op de aarde neerstort?

Daan in de ruimte is een heel erg leuk en spannend avontuur. Hoewel het misschien een beetje raar is om in een raket in slaap te vallen zorgt het in dit geval zeker voor een spannend avontuur. De tekeningen zijn leuk getekend, met lange, expressieve karakters en zachte figuren. De tekeningen zelf zijn niet omlijnd, wat het meteen een harmonieus karakter geeft. Het verhaal is niet heel erg kort voor een prentenboek. ook het onderwerp zal vooral oudere kinderen aanspreken. En als zij ook van ruimte en raketten houden zullen ze er zonder twijfel van smullen!

Daan in de ruimte, Fiona Rempt
Kluitman, augustus 2014, 32 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN:


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.