Recensie: Daan de machinist, Fiona Rempt en Natascha Stenvert


daan de machinist

Daan is gek op treinen. Hij speelt er heel erg graag mee, en heeft dan ook een flinke serie rails op de vloer neergelegd. Daarop rijden niet alleen moderne en snelle treinen, maar ook oude stoomtreinen. Het is misschien wel de langste rails ooit! Mama vind het allemaal maar mooi, en laat hem lekker spelen. Tot er een ongelukje gebeurt… en Daan op zijn hoofd valt. Daarbij komt hij in een droom terecht, in het oude Wilde Westen.

Daar komt hij meteen in een spannend avontuur terecht. De machinist van de oude stoomtrein is namelijk ziek geworden, en de stoker (de man die de kolen in de stoomtrein gooit) vraagt of Daan de trein misschien kan besturen? Natuurlijk kan Daan dat! Hij weet er immers genoeg van af. Maar ja, het is en blijft het Wilde Westen, en met een lading goud aan boord trekt dat natuurlijk ook de nodige boeven aan… zullen Daan en de stoker ze op een afstand kunnen houden?

Daan de machinist is een heel erg leuk boek. Het is natuurlijk nooit leuk om te struikelen en te vallen, maar als je daardoor in een fantasiewereld komt, is dat geweldig! De tekeningen zijn heel erg zacht getekend, omdat ze geen harde lijnen hebben. Daardoor komt het spannende verhaal toch tot zijn recht. Het verhaal zal vooral wat oudere kinderen aanspreken, en dan ook zeker indruk maken.

Daan de machinist, Fiona Rempt
Kluitman, augustus 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789020682847

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.