logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Crocs Retro Sneaker schoenen


Bij Crocs hebben de meeste mensen meteen een beeld voor zich van de overbekende rubber klompen, met ronde gaten op de bovenkant en brede gaten aan de zijkant. Superrobuust, nagenoeg onverwoestbaar, erg licht… maar niet zo charmant. Handig zijn ze wel, voor van alles en nog wat. Op het strand, in de tuin, in het zwembad. Zijn ze vies? Een emmer water doet wonderen. Even laten drogen, en klaar. Er zijn zelfs mensen die er de Nijmeegse Vierdaagse op gelopen hebben!

Maar het kan ook anders: schoenen, met eenzelfde comfortniveau als de crocs zelf. Tenminste: met eenzelfde flexibele en verende zool. Zoals de Crocs Retro Sneaker schoenen voor mannen! Een stoere lichtgewicht schoen, die aan de bovenkant goed ademt. Dat komt door het gaasstof wat zijn stevigheid krijgt door synthetische suède. De zool is van het lichtgewicht materiaal gemaakt waar ook de Crocs ‘clogs’ van gemaakt zijn, in drie trendy kleuren. De onderste laag heeft een visgraatmotief, voor wat extra houvast. Ik zou er geen bergen mee gaan beklimmen, maar voor de meeste huis-, tuin- en keukenomgevingen heb je meer dan genoeg houvast. De uitneembare binnenzool is voorzien van een soort noppenpatroon, en dat is wel even wennen. De noppen voelen even onwennig, maar je kunt er zonder problemen een hele dag op lopen. De dag erop voelen ze eigenlijk al meteen vertrouwd.

De vormgeving doet een beetje denken aan de sneakers van de jaren tachtig. Heel basic en sober. De cirkelvormige uitsparingen en de rubber band bij je hak verwijzen daarbij weer heel subtiel naar de oer-crocs. Je kunt ze in vier verschillende kleurcombinaties kopen: Black/Smoke, Pewter/Volt Green, Navy/Red (met leuke rood=wit-blauwe zool) en een frisse Ocean/Burst. Maar dit is niet de enige schoen in het assortiment van Crocs. Ik denk dat veel mensen even over hun vooroordeel van de ‘clogs’ moeten stappen en eens een kijkje moeten nemen op de website van Crocs. Want naast sportieve herenschoenen hebben ze écht een heel compleet assortiment schoenen en laarzen voor mannen, vrouwen én kinderen. Vrolijke sandaaltjes, stevige stappers, vrolijke laarzen voor de regen: en ieder met minstens de stevige en comfortabele zool, en vaak nog andere slimmigheidjes.

Retro Sneaker, Crocs
Prijs: 59,95 euro

Dit product bij: Crocs

Kinderkleding koop je online bij:
Kixx Online | kinderkleding.nl | Kidscotton | littlecool.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.