logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Creatief aftellen tot kerst – een creatieve adventskalender


Creatief aftellen tot kerst - adventskalender Kerst is een magische en bijzondere periode in het jaar, vol sfeer, familie en vrienden. Voor kinderen kan het niet snel genoeg Kerstmis zijn, en een geweldige steun is daar een adventskalender bij. Het boek Creatief aftellen tot kerst maakt dat aftellen nog wat bijzonderder dan alleen het openen van het vakje van een adventskalender. Op de kaft van dit boek vind je namelijk de alom bekende adventskalender. 25 vakjes, die je één voor één kunt openmaken. Daarachter vind je een kleine verrassing, die te maken heeft met het tweede deel van deze bijzondere aftelkalender: een creatieve en vooral heel kerstige doe-opdracht. Dit boek bevat namelijk 25 creatieve projectjes die je kerst nog feestelijke maken. De resultaten van de projecten kun je bijvoorbeeld gebruiken om je huis te versieren, zoals kerstballen of een papieren 3D kerstman, maar ook voor het maken van leuke cadeautjes. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een eigen pop-up wenskaart maakt, en je gaat je eigen cadeaupapier en cadeautasjes maken. Van christmas crackers tot cupcakeversiering en marshmallowsneeuwmannen – ook je kerstmaaltijd wordt een stukje feestelijker met de projecten uit dit boek. En al die lekkernijen moet je natuurlijk wel eerst even uitproberen! Creatief aftellen tot kerst heeft nog meer voor je in petto: voor veel van de creatieve projecten uit dit boek vind je namelijk alle materialen in het boek. Zo lang het van papier of karton is, tenminste, want marshmallows zul je niet vinden. Uiteraard kun je de sjablonen gebruiken voor je eigen projecten, om meer dan één pop-up wenskaart te maken, nog meer papieren kerstmannen of sneeuwdieren. Zo wordt het toeleven naar kerst nog leuker en hebben kinderen niet alleen een beetje rust in hun leventje, maar kunnen ze via de leuke creaties nog beter toeleven naar die koude en gezellige feestdagen.

Informatie

Creatief aftellen tot kerst, EM Anders De Vier Windstreken, 64 pagina’s, paperback. Prijs: 17,50 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789051164565

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.