logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Creatief aan de slag met Mijn eerste stickerboek met nummers


Mijn eerste stickerboek met nummers Kinderen zijn verzot op het werken met stickers. Logisch: het is een razendsnelle manier van werken, waarbij ze in een handomdraai mooie resultaten kunnen behalen. Plak een sticker van een auto en je hebt een auto in een landschap. Of op een dino. Of op een neus van een fotomodel… maar wat als die stickers nu eens niets laten zien, maar gewoon een kleur hebben? Het eerste stickerboek met nummers gaat die uitdaging graag aan, en met succes. Het eerste stickerboek met nummers combineert namelijk de aantrekkingskracht van stickers met het verrassingseffect van schilderen op nummers. In het boek vind je dan ook een flink aantal tekeningen in verschillend situaties, van vliegers tot ijsjes, van het heelal tot een stoere tijger. Op die tekeningen vind je rondjes, driehoeken en andere figuren, met daarin een nummer getekend. Achter in het boek vind je stickers in verschillende vormen, waarbij er in de hoek een cijfer staat. Je raad het al: die kleur komt overeen met het kleur in de tekening. Neem een sticker van het vel en plak de op de goede plek. En dat is nog knap lastig! Want soms moeten er ook twee stickers naast elkaar worden geplakt. Een oefening waarbij het uiterste gevraagd wordt van de oog-handcoördinatie van kinderen – zelfs oudere kinderen kunnen hier moeite mee hebben. De stickers van het vel afpakken gaat overigens erg makkelijk, daarbij is goed gekeken naar de vaardigheden van kinderen. De tekeningen in het stickerboek met nummers zijn groot, grof en felgekleurd, precies wat kinderen zal aanspreken. Door de stickers maak je van deze tekeningen pas echt een kunstwerk, de voldoening zal dan ook groot zijn als kinderen er mee aan de slag gaan. En het boek bevat meer dan 700 stickers – kinderen kunnen dus wel eventjes voorbij! Kijk goed naar het nummertje op de tekeningen en zoek dan de sticker met hetzelfde nummer en dezelfde vorm op de 10 gekleurde stickervellen.

Informatie

Mijn eerste sickerboek met nummers Lauren Farnsworth Manteau, 48 pagina’s, paperback. Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789002259128

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.