logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Crazy Hints, BBNC uitgevers


Ken je het spelletje Hints nog? Lang geleden, in een tijdperk van voor de commerciële zenders, was het raadspelletje razend populair. De bedoeling was dat een persoon voor een groepje mensen ging staan, om daar een boek, toneelstuk, gezegde of televisieprogramma uit te beelden. Alleen met gebaren, zonder geluiden. Een spel dat leuk is en leuk blijft. Want hoewel het al lang niet meer op televisie te zien is, blijft het een leuk spelletje om te doen tijdens feesten en partijen.

Uitgeverij BBNC heeft hier een andere variant op bedacht: Crazy Hints. Dat is een dik boek, vol dingen om uit te beelden. Personen, werkwoorden, voorwerpen, plaatsen, noem maar op. En de vormgeving zelf is al behoorlijk crazy. Er is ontzettend speels en chaotisch omgesprongen met de lettertypes, wat al een vrolijk en leuk boek oplevert. Maar dat is niet hetgeen deze Hintsvariant Crazy maakt. Het leukste is, dat er nu maar een persoon is die mag raden. De anderen moeten nu uitbeelden wat er in het boek wordt opgengeslagen. Alle personen die moeten uitbeelden gaan even de kamer uit om te overleggen (of andersom, dat is misschien iets praktischer) en hebben daarna de tijd om hun woord of zin uit te beelden. Een hilarische knaller voor ieder feestje, jong en oud. Het makkelijke is namelijk, dat je met dit spel makkelijk een andere pagina kunt kiezen. Denk je dat een woord niet bekend is bij de betreffende persoon, kun je als groep zo maar besluiten om een ander woord te kiezen!

Crazy Hints
BBNC Uitgevers, november 2013, 384 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789045315324


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.