logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Crayola Picture Perfect


De Crayola Picture Perfect was genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015. Logisch, want kinderen zijn altijd druk bezig met het ontdekken en weergeven van hun wereld. Door te tekenen, bijvoorbeeld. Maar dat is nog knap lastig: kijken en natekenen zijn toch echt twee verschillende dingen. De Crayola Picture Perfect zal ze hier absoluut bij helpen. Het is eigenlijk een soort tekenstudio die je help om dingen na te tekenen.

Dat doet de Crayola Picture Perfect met een vernuftig systeem van half-lichtdoorlatende plaatjes, waardoor je naar twee dingen tegelijk kunt kijken. In dit geval kijk je door de zwarte kijker naar het witte opstaande vlak tegenover je én naar het platte vlak voor je. Op de rechtopstaande plaat kun je bijvoorbeeld een rekening of foto plakken die je draag wilt overtekenen, maar je kunt er ook een klein tafeltje uitklappen waar je een klein voorwerp op wil zetten.

Als je nu door het zwarte lensje van de Picture Perfect kijkt zie je in eerste instantie alleen het voorwerp. Tot je met je potlood over het lege tekenvel gaat. Die verschijnt dan als een soort spookpotlood over je voorwerp! En druk je het potlood over het papier, dan kun je heel precies alle randjes overtrekken, en heb je een perfecte weergave van je voorwerp. Maar pas op, want het klinkt wel gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. Je zult echt even moeten oefenen, want je ziet kijkt eigenlijk naar een ander punt dan dat je tekent. Je kijkt vooruit, terwijl je horizontaal tekent. En bovendien zie je de lijntjes niet altijd even goed. Je moet er vaak op vertrouwen dat je goed hebt getekend. Mijn suggestie: teken licht, trek alle lijntjes en teken daarna alle echte lijnen.

De Crayola Picture Perfect is echter wel een geweldig middel om te leren tekenen. Je kunt er echt alles mee natekenen wat je maar kunt bedenken. Je hebt zelfs niet eens batterijen nodig of iets dergelijks, dankzij het systeem aan spiegeltjes. Het gave van de Picture Perfect is dat je niet alleen tekeningen en foto’s kunt natekenen, maar ook poppetjes en voorwerpen. Super cool! En ben je klaar, dan klap je de Picture Perfect zo in elkaar en kun je ‘m opbergen. Achter het gele schapje kun je zelfs potloden en gummen bewaren. De Picture Perfect bevat een schetspotlood, 6 kleurpotloden, 5 achtergrondplaten en papier.

Informatie

Picture Perfect, Crayola
Prijs: 29,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.