logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Crayola on-the-go tekenproducten


Kinderen vinden tekenen en kleuren altijd erg leuk. Sommigen gaan er helemaal in op, anderen zien het als een tijdverdrijf, maar van tijd tot tijd hebben alle kinderen een enorme hang om te gaan kleuren en/of tekenen. Om zo hun eigen creativiteit een uitlaatklep te geven. Met kleuren hebben ze natuurlijk direct resultaat, voor tekenen gelden weer heel andere regels. Voor ouders is zo’n teken-en kleurfase niet altijd handig. Want ga je er op uit, dan moet je ook nog al die tekenspullen meenemen, en rekening houden met botte punten, het slijpsel, gummen, ga zo maar door. Crayola heeft een paar leuke producten die het voor ouders een stuk makkelijker maken, en voor kinderen een stuk leuker.

Het meest bijzondere product uit de Crayola on-the-go produten is wel de Color Wonder. Deze producten bestaan uit twee delen: de Magic Color stiften en de Magic Color kleurboeken. Let wel: je hebt ze allebei nodig. Waarom? Omdat de stiften heel bijzonder zijn. Die laten namelijk geen vlekken achter op kleding, huid en andere oppervlakken (waaronder ook papier). Ze regeren alleen op het speciale Color Wonder papier! Dan pas zie je de kleuren van de viltstiften. Superhandig voor ouders, want je hebt nooit meer vieze handjes en autozitjes, ramen, tafels en kleding… Of zijn jouw kinderen heel netjes en kleuren ze altijd binnen de lijntjes? Maar ze zijn ook heel bijzonder voor kinderen. Je kunt overal op tekenen, zonder dat het vlekken geeft! De stiften hebben heel heldere en sprekende kleuren. De kleurboeken zijn verkrijgbaar in verschillende boeken, waaronder Studio 100 figuren, Disney Prinsessen en Mickey Mouse. Op de tekeningen zijn soms geheime figuurtjs verborgen: erg grappig!

Color Wonder Mini viltstiften, een set van 10 mini stiften in heldere kleuren: 8,99 euro. De kleurboeken kosten 9,99 euro per stuk.

Voor wat oudere kinderen zijn de Crayola Super Tips viltstiften geweldig. Ook deze stiften hebben mooie en felle kleuren, maar zijn niet zo vochtig als de meeste stiften. Daardoor drukken ze niet zo snel door in het papier. Een ander voordeel van deze stiften is de speciaal ontwikkelde inkt, die goed afwasbaar is van de huid en uit de meeste soorten kleding. De Crayola Super Tips hebben handig gevormde punten. Die lopen in een soort driehoek terug, waardoor je niet alleen dunne lijnen kunt tekenen, maar ook grotere oppervlakken kunt kleuren. De stiften werken fijn en prettig, hoewel de punt wel even oefenen is: bij onze kinderen waren de eerste tekeningen wat bobbelig als je kijkt naar het lijnenspel, maar na wat oefenen kwam alles helemaal goed.

De Crayola Super Tips zijn verkrijgbaar in setjes van 12 stiften, voor een prijs van 6,99 euro.

Heb je kinderen die liever tekenen en kleuren met kleurpotloden? Dan zul je het gemopper op gebroken en botte punten vast en zeker kennen. Met de Crayola Twistables is dat gemopper verleden tijd. Het zijn eigenlijk vulpotloden, met een zachte, gekleurde vulling. Daardoor kun je de punt gewoon wat groter maken door aan het achtereinde van het potlood te draaien. Slijpen is dus absoluut verleden tijd! Doordat de potloden doorzichtig zijn zie je meteen hoeveel van de kleurpotloodstift er nog over is. De potloodstift zelf is heel zacht. Daardoor hoef je niet hard te drukken om kleur vrij te maken. Door die zachtheid zie je echter wel snel de structuur van het papier, zoals je ook geweld bent met bijvoorbeeld wasco. Maar dan met het gemak van potlood: met het gummetje op de achterkant van het potlood kun je de lijnen supermakkelijk uitgummen. Hoewel we niet echt weg waren van de kleurdichtheid van de potloodlijnen is het gemak van het niet hoeven slijpen en het makkelijk uitgummen buitengewoon prettig. Een aanradertje!

Adviesprijs: vanaf 7,99 euro voor 12 Crayola Twistables

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.