logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Crayola Marker Maker


Bij ons wordt er bij tijd en wijlen ontzettend veel gekleurd. Soms hebben onze jongens echt een teken- en kleurfase, waarbij kleurpotloden en – hun voorkeur – stiften niet aan te slepen zijn. Vaak mopperen ze bij zo’n nieuwe set stiften over het aanbod in kleuren – niet alle varianten genieten de voorkeur van de heren. De Crayola Marker Maker gooit het daarom over een andere boeg: daarmee kun je je eigen stiften maken, in een kleur naar keuze!

Het is dan ook een creatieve set waarmee je maar liefst 16 stiften kunt maken. Dat gaat heel eenvoudig, stap voor stap. Daarvoor heb je het grote ‘kleurlaboratorium’ nodig als houder, de basisonderdelen om een stift te maken (daar vind je er zestien van in deze set) en de drie meegeleverde flesjes inkt in de basiskleuren geel, blauw en rood. De handleiding is ontzettend uitgebreid en gedetailleerd. Nadeeltje is dat alle talen per stap omschreven staan – dat is dus even zoeken!

In de Crayola Marker Maker zit ook een kleurenkaart, waarop heel netjes staat in welke verhoudingen je inkt moet mengen om een bepaalde kleur te maken. Daarvoor gebruik je de mengstaafjes. Daarop zie je aan de zijkant een getal staan. Zorg ervoor dat je de buisjes vult tot de 15, dan heb je een mooi gevulde stift. Is het buisje vol met 1 of meerdere kleuren inkt? Dan stop je er een witte inktvulling in. Deze absorbeert de inkt in een handomdraai. Zet ondertussen op een andere plek het huls voor je stift vast klaar, voorzien van een stiftpunt. Met een tangetje haal je de stiftvulling eruit, stop hem in het omhulsel en pers je er een achterkantje op. Klaar! Nu is het nog even wachten tot de stiftpunt ook is verzadigd met inkt, en kun je vooruit.

Maar niet voor je een label hebt gekleurd. Er zitten namelijk ook stickers in de set, waarop je bijvoorbeeld je naam kunt schrijven, maar ook de kleur van de stift kunt aangeven. Altijd handig, want aan de buitenkant kun je niet altijd even goed zien welke kleur en tint de stift nu werkelijk heeft.

De Crayola Marker Maker is echt een briljant stuk speelgoed. Kinderen kunnen er probleemloos meer aan de slag, hoewel de achterkant van de stift zich soms wat lastig laat vastklikken. Het mengen is natuurlijk super: leuk om te doen en leerzaam bovendien. Als extraatje leren kinderen hoe een stift in elkaar zit, en hoe absorberende materialen werken. Het leukste is echter om te experimenteren met de kleuren, en het écht maken van je eigen stiften. Eenmaal gemaakt kun je ze eenvoudig opbergen in het laboratorium of in de twee meegeleverde kartonnen doosjes.

Informatie

Marker maker, Crayola
Prijs: 27,95 euro
Je koopt de set in het blauw of in het roze. Er zijn ook uitbreidingssets / navulverpakkingen verkrijgbaar.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.