logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Crayola Doodle Magic kleurmat


Kinderen houden van tekenen. Sommigen tekenen heel klein, anderen het liefst heel groot. Met alle gevolgen (volgekladde muren en deuren) van dien. Maar ook voor kinderen die het liefst klein tekenen is het goed voor de motoriek om groter te tekenen. Met de Crayola Doodle Magic Kleurmat kunnen ze letterlijk uren vooruit. Het is namelijk een grote kunststof mat, die je op kunt rollen en op tafel of op de vloer kunt leggen, en waarop kinderen naar hartelust kunnen tekenen en kleuren. Foutje gemaakt of is de tekening klaar? Dan kan deze uitgewist worden met een meegeleverde wisser en microvezeldoekje.

Maar er zit meer achter deze vernuftige mat. De speciale Doodle Magic stiften zijn namelijk speciaal ontworpen voor de Doodle Magic ondergronden. Teken je erop, dan zie je in eerste instantie bijna niets. Alsof er magie bij komt kijken duurt het een paar tellen waarin je de tekening ziet opgloeien. Magisch! Echt heel erg leuk. Bij de Doodle Magic kleurmat worden vier stiften meegeleverd: oranje, paars, geel en groen. Op geel na allemaal secundaire kleuren inderdaad. Deze stiften kun je opbergen in elastieken banden, die je aan de bovenkant van de mat kunt vinden. Die elastiekjes zijn best strak, en jammer genoeg zijn de doppen van de stiften niet afgerond. Daardoor zouden ze veel eenvoudiger achter de elastieken te schuiven zijn: bij de wisser, die een afgeronde onderkant heeft, is dat namelijk kinderspel. Even voorbij deze opbergmogelijkheid vind je ook een groot handvat, waarmee je de mat aan de muur (of een deurklink, een tak, een bedpost) kunt ophangen. Handig en leuk, maar het wissen gaat wel wat lastig als de mat hangt. Dan kun je hem beter even neerleggen.

De wisser is ook een bijzonder hulpmiddel. Deze bestaat uit drie delen: een dop, de wisser zelf, en een reservoir, dat je vult met water en een drupje afwasmiddel. Door met de wisser op de mat te drukken wordt deze een beetje nat, waardoor de inkt als sneeuw voor de zon verdwijnt. Met het meegeleverde doekje maak je alles helemaal schoon. En al deze hulpmiddelen kun je in de mat opbergen. Speel je er niet meer mee? Dan rol je hem op en zorg je met twee grote klittebandstroken dat hij opgerold bijft. Zo kun je hem makkelijk meenemen. Aan de buitenkant zit nog een klein opbergvak, zodat je ook andere kleine speelgoedjes kunt meenemen. Bevreemdend is ook dat de grote lus, waarmee je de mat kunt ophangen, niet gebruikt wordt om de rol te kunnen dragen.

De Crayola Doodle Magic Kleurmat is ontzettend leuk om mee te tekenen en te kleuren. Door de bijzondere kleuren worden kinderen al uit hun vertrouwde wereldje gehaald (wat gebruik je voor lucht, bijvoorbeeld?) en gaan ze creatief nadenken. Voor zo’n groot formaat zijn de stiften lekker fors: klein genoeg om gedetailleerd te tekenen, maar niet te klein voor dit oppervlak. Ze liggen goed in de hand, en kinderen leren dat je fouten mag maken. Je wist ze gewoon weer uit. De stiften, wisser en het doekje zijn overigens ook als navulsetje te bestellen.

Informatie

Doodle Magic Kleurmat, Crayola
Prijs: 20 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.