logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ontdek Cote d’Or Brut: volle chocolade met krachtige ingrediënten


Chocolade blijft genieten, maar van sommige repen kun je gewoon net wat meer genieten dan van andere. Welke dat zijn, ligt natuurlijk helemaal aan jezelf. Sommigen smullen van een dunne reep zoete chocolade, maar ik persoonlijk houd van een lekker volle, romige reep. Eventueel met een goede vulling. Met een eerlijke vulling, waarbij je ook echt proeft wat je eet. Cote d’Or Brut belooft dit waar te maken. Maar is dat ook zo?

Volle chocolade

Wat opvalt is dat de kartonnen verpakkingen bestaan uit twee kleinere repen, die weer verbazend handzaam zijn. De twee repen zijn onderverdeeld in zeven stukken. Niet door een soort malletje waardoor blokjes ontstaan… neen, het lijkt eerder alsof er een kok met een mes in heeft gekerfd. Super stoer, die ambachtelijke uitstraling! Die uitstraling komt ook naar voren in de vulling. Hele noten, stukken geconfijte sinaasappel  – heerlijk! Je proeft echt dat je noten tegenkomt in de robuuste repen. Echte chocolade voor mannen! En ja, ook voor vrouwen is het natuurlijk genieten.

Drie keuzes

Tot op heden zijn er drie varianten beschikbaar: twee repen daarvan zijn gemaakt van pure chocolade (die overigens verbazend zoet smaakte – wat mij betreft had hij iets donkerder mogen zijn) en eentje met romige melkchocolade. Dat ‘romige’ in mijn omschrijving moet je trouwens niet verwarren met ‘vettig’, wat je soms tegenkomt bij de verkeerde chocolade. Nee: hij smelt langzaam in je mond, maar blijft niet kleven. Precies goed! De varianten zijn: melkchocolade met hazelnoten en gekarameliseerde amandelen, pure chocolade met pecannoten en cranberries en pure chocolade met sinaasappel en amandelen. Onze favoriet? Dat was de pure chocolade met pecannoten en cranberries. Daar mogen ze ons echt voor wakker maken! De andere repen laten ze maar op ons nachtkastje liggen 🙂

Conclusie over Brut chocolade

Cote d’Or Brut zijn robuuste repen van een overheerlijke, volle chocolade met forse ingrediënten als noten en gedroogd fruit. De dikke repen krijgen een extra robuuste uitstraling door de duidelijk zichtbare noten en fruit, maar ook door de inkepingen waarmee je de repen in stukken kunt breken. Daar heb je overigens wel een beetje kracht voor nodig, maar dat zal wel geen probleem zijn, wel?
Door: CooleSuggesties
Score: Cote d’Or Brut chocolade krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

Brut chocolade, Cote d’Or
Klik hier voor de website
Prijs: 2.99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.