logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Confivia Fruit Spread


Aan onze keukentafel hebben we een regeltje: bij iedere maaltijd moet een gezonde boterham zitten. En ja, ook bij ons op tafel staat jam. En nee, die wordt niet tot ‘gezond’ betiteld. Die keuze zorgt meermaals voor een discussie aan tafel. Want: jam is toch gemaakt van fruit? Tja, daar is weinig in te brengen, maar de naam ‘jam’ (of Confituur, in Vlaanderen) geeft aan dat de gelei-achtige substantie voor meer dan 60% uit suiker bestaat. En wat fruit. Daar liep Bart Schilperoort ook tegenaan: de enorme hoeveelheid suiker in jam. Dat moest anders kunnen. En dus ging Bart met pannen en kilo’s fruit de keuken in, tot hij een lekkere vruchtenspread had ontwikkeld: Confivia. Die geen jam mocht heten, omdat-ie in feite te gezond is.

Confivia bestaat namelijk voor 90% uit vruchten, en slechts 10% (suiker)gelei. Dat is natuurlijk een heel ander verhaal aan de ontbijttafel! Nu moeten ook wij bekennen: Confivia hoort bij de afdeling gezond. Zonder twijfel. Met de kanttekening dat dit natuurlijk geen jam heet, maar fruit spread. Smeerbaar fruit. En dat is het zeker, want deze Confivia Fruit Spread is behoorlijk dun, waarin je duidelijk kleine stukjes fruit ziet. Netjes geblenderd dus, zonder vervelende taaie, harde of grote stukken die je bij andere jamsoorten wel eens tegenkomt. (En waar ik me persoonlijk altijd mateloos aan erger).

Doordat er zo weinig suiker in gebruikt is, heeft de Fruit Spread ook een beduidend andere smaak. Minder overweldigend dan de mierzoete jams uit de supermarkt, met daarbij de smaak van echt, gekookt fruit. De potjes Confivia zijn er in vier verschillende varianten: aardbei, perzik, framboos & aardbei en kers & appel. Vooral de perzik en framboos & aardbei gingen er bij ons in als koek, dat zijn onze favorieten. We kwamen er trouwens achter dat de fruitspreads ook briljant zijn voor het insmeren van cakejes en taart, als ze net uit de oven komen. Heel erg lekker! Je kunt ze ook gebruiken als smaakmaker voor je yoghurt, tussen taart, je kunt het zo gek niet bedenken: deze relatief gladde, smeerbare spreads zijn multi-inzetbaar.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.