Recensie: Computeranimaties maken voor kids voor dummies


computeranimaties maken voor kidsAls je een computer in huis hebt, weet je dat je daar ontzettend leuke dingen mee kunt doen. Gamen, bijvoorbeeld, of mailen. Youtube kijken. Oh, en Netflix. En dan is je dag al zo’n beetje voorbij. Maar wist je dat je er ook echt nuttige dingen mee kunt doen, die ook erg cool zijn? Zo kun je bijvoorbeeld je eigen animatiefilmpjes maken! Wil je graag weten hoe? Het boek Computeranimaties maken voor kids helpt je stap voor stap bij dit proces.

From Scratch

In dit boek leer je stap voor stap hoe je een animatiefilmpje maakt. Daarvoor maakt de schrijver van het boekje, Derek Breen, gebruik van de programmeertaal Scratch. En nu moet je niet meteen afhaken! Deze programmeertaal is namelijk lang niet zo suf en stoffig als je zou denken. Sterker nog: de taal is juist ontwikkeld om te leren programmeren en helemaal afgestemd op kinderen. Het is echt een heel leuke manier om programmaatjes te schrijven. En die programmaatjes hoeven niet meteen heel interactief te zijn – je kunt er ook animatiefilms mee maken.

Slepend verhaal

Het fijne van Scratch is dat je kunt programmeren door icoontjes en vakjes van de ene plek naar de andere te slepen. Zo kun je poppetjes opdracht geven 10 stappen naar rechts te zetten, te draaien, van kleur te veranderen… en nog veel meer. In dit boekje, dat gebruik maakt van praktische kleurenillustraties, leer je stap voor stap hoe je een tekenfilmpje maakt. Mijn tip is wel om eerst het filmpje na te maken dat in het boek gemaakt wordt. Daarna kun je zelf alle kanten op en eigen filmpjes maken. Veel succes en plezier!

Conclusie over Computeranimaties maken voor kids voor dummies

Een geweldig boek dat je in staat stelt om zelf tekenfilmpjes te maken. Daarbij hoef je niet eens erg goed te kunnen tekenen: maak gewoon gebruik van de voorgeprogrammeerde vormen en figuurtjes van het programma Scratch, dat je gratis kunt gebruiken. In het boek wordt je stap voor stap meegenomen door alle processen. Volg ze mee en maak in een handomdraai je eigen filmpjes. Door: Score: Computeranimaties maken voor kids voor dummies krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

Computeranimaties maken voor kids voor dummies,
Illustrator: BBNC, 128 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789045353159. Prijs: 9.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Computeranimaties maken voor kids voor dummies”

  1. Maaike avatar
    Maaike

    Leuk! Ik had als kind ook een programma wat je de basis van het programmeren aanleerde. Op kinderniveau. Maar daar heb je de rest van je leven baat bij!

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.