logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Colafonteinen en spetterende verfbommen, Jesse Goossens en Linde Faas


Colafonteinen en spetterende verfbommen Experimenteren met ontploffende dingen is natuurlijk altijd spectaculair, maar niet altijd een goed idee. Voor je het weet blaas je een boom op, of een huis, of misschien wel iets anders. Niet doen, dus. Tenminste… niet als je niet weet wat je doet! En niet als de gevolgen ernstig kunnen zijn. Maar vrees niet, want in het boel Colagonteinen en spetterende verfbommen staan genoeg experimenten en proefjes die je kunt uitvoeren die geweldige resultaten tot gevolg hebben. Met gewone spulletjes, die bijna iedereen wel in huis heeft, of die je gewoon in de supermarkt kunt kopen! Tover je huis of tuin om tot laboratorium en maak verfbommen en olifantentandpasta, laat kristallen groeien, vulkanen uitbarsten en cd’s vliegen, bouw je eigen lavalamp en ontdek hoe je een ei kunt laten stuiteren. Waag je aan de spectaculaire, spannende en sensationele proeven in dit feestelijke boek voor uitvinders in de dop en alle andere tovenaarsleerlingen. Het boek is namelijk erg vrolijk e feestig vormgegeven, met grappige tekeningen vol grappige elementjes. De experimenten in Colatonteinen en spetterende verfbommen (waar het boek overigens mee begint) bestaan uit drie onderdelen: Wat heb je nodig, Wat moet je doen, en Waarom werkt het. En die moet je dus ook in die volgorde lezen! Want zonder alle geschikte ingrediënten of onderdelen voor je experiment is het dus ook al gedoemd om te mislukken… en dat is voor niemand fijn. Heb je wel de juiste spullen bij elkaar gesprokkeld, kun je meteen aan de slag. Als er gevaarlijke stappen zijn te ondernemen staat het ook netjes omschreven, vraag altijd hulp aan een ouder als dat in het boek staat! De resultaten zullen het waard zijn. Veel plezier!

Informatie

Colafonteinen en spetterende verfbommen, Jesse Goossens
Illustrator: Linde Faas Lemniscaat, 112 pagina’s, hardcover paperback. Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789047707219

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.