Recensie: Cocobelt, de draagriem voor je maxi cosi

cocobelt

Een Maxi-Cosi bij je dragen is aan de ene kant heel erg makkelijk, want je hebt een heel flexibel kinderstoeltje binnen handbereik, aan de andere kant ook weer een flinke last: de babystoeltjes zijn niet bepaald licht en compact! Door het formaat en het gewicht van deze stoeltjes hebben veel jonge ouders last van hun armen: want je draagt niet alleen af en toe de Maxi-Cosi, maar ook je kleintje verdient natuurlijk alle aandacht en knuffels! Ieder hulpmiddel waarmee je die zware last beetje kunt verlichten wordt dan ook met open armen ontvangen. Een van deze middelen is de Cocobelt. De Cocobelt is een verstelbare riem die je snel om de beugel van de Maxi-Cosi kunt klikken, waarna je de band om je schouder kunt hangen. Daardoor komt niet het volledige gewicht op je onderarm te rusten, en kun je gemakkelijker rondlopen met de Maxi-Cosi.

De Cocobelt is verstelbaar met behulp van een kunststofschuif, zoals je die wel vaker bij tassen ziet. Dat zorgt voor een stevige verzekering van de band, maar levert tegelijk een kleine bewerking op: de lengte van de band is niet zo snel en eenvoudig op maat te maken. Daardoor is de band eigenlijk maar voor een persoon geschikt, tenzij jullie allebei ongeveer even groot zijn natuurlijk. De schouderband is voorzien van een speciale antisliplaag, zodat hij goed op je schouderbles rusten. In principe zou je de Maxi-Cosi (met je kind daarin) volledig aan deze schouderband kunnen laten hangen, maar ik kan me heel erg goed voorstellen dat je dat toch net niet aandurft. Als het aankomt op je baby is geen enkele voorzorgsmaatregel te gek. Daarom raden wij je wel aan om in ieder geval je arm onder de beugel van de Maxi-Cosi te houden, gewoon als back-up voor de riem. Die riem is overigens door een aantal veiligheidsorganisaties getest, en goedgekeurd voor dit doel. Een tip: oefen eerst even met een zwaar voorwerp in je Maxi-Cosi: hoewel de Maxi-Cosi tegen je heup geleund, ligt het zwaartepunt toch iets van je af. Dat is even wennen!

Naast het feit dat de Cocobelt het gewicht van de Maxi-Cosi voor je kan verdelen, is het ook nog eens een hele leuke accessoire. Je kunt de riem in een aantal verschillende kleurstellingen kopen, die ongetwijfeld bij jouw stijl zullen aansluiten. Heb je zelf geen kinderen meer in de Maxi-Cosi, dan is deze riem ook zeker een leuk geschenk voor nieuwbakken ouders. Zij zullen je zeker dankbaar zijn voor het besparen van pijnlijke, uitgerekte en vermoeide armen!

De Cocobelt kost 19,95 euro en koop je op www.cocobelt.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Cocobelt Handige draagriem ter extra ondersteuning bij het dragen van de […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.