logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: ClearChat Comfort USB, Logitech


Enige tijd geleden schreef ik al een artikel over Dragon NaturallySpeaking. Daarbij opperde ik dat het wel eens voorkwam dat er vreemde woorden op het scherm kwamen: de computer zou mijn stem verkeerd interpreteren. Collegae reageerden daarop dat het ook kon liggen aan de microfoon: een analoge microfoon zorgt voor meer ruis dan een USB-variant. De ClearChat Comfort van Logitech is daar een uitstekend voorbeeld van: de ruisonderdrukkende microfoon pikt moeiteloos geluiden op, en filtert daarbij tegelijk hinderlijke achtergrondgeluiden. Je stem komt daardoor helderder naar voren, waardoor Dragon NaturallySpeaking het makkelijk heeft om de juiste woorden te selecteren!

De koptelefoon zelf is prettig te dragen. Zoals vrijwel alle koptelefoons zijn de oorschelpen verstelbaar. Het spreekt voor zich dat ook de microfoon instelbaar is. Gebruik je hem niet? Dan klap je deze gewoon omhoog. Wat juist erg prettig is bij de ClearChat Comfort is dat de oorschelpen niet te strak zitten. Door het zachte gewatteerde materiaal waar ze gemaakt zijn heb je na een tijdje niet eens meer door dat je ze op hebt. Hierdoor kun je hem prettig ophouden. De koptelefoon is qua geluidssterkte instelbaar op het koord, wat natuurlijk erg handig is. Door het draagcomfort is het ook geen straf om lekker rustig te gamen (of in ieder geval voor je omgeving rustig) of tussen alle bedrijven even mee te Skypen. De ideale koptelefoon voor alle toepassingen: ongestoord van een film genieten, je omgeving rust gunnen tijdens het gamen (en tegelijk kunnen chatten), spraakherkenning en natuurlijk Skypen!

ClearChat Comfort USB, Logitech
Prijs: 39,95

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.