logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Clean & Lean kookboek, James Duigan


Volgens het Clean & Lean-dieet kun je nooit slank zijn als je niet gezond bent. Pas als je gezond eet kun je het slanke lichaam krijgen dat je wilt. En dat gezond niet vies hoeft te zijn, maar ook juist heel erg lekker, dat hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Je moet alleen even weten wat je met elkaar moet gebruiken om gezonde dingen nóg lekkerder te maken! En als je goed en gezond eet, hoef je jezelf ook niet uit te hongeren, of het idee te hebben dat je iets tekort komt. Nee, als je alle verkeerde producten achterwege laat en met mate eet, komt alles goed!

In het Clean & Lean kookboek staan honderd recepten die favoriet zijn. Denk daarbij aan ontbijtgerechten, smoothies, lunchgerechten, en zelfs chocoladetaart die je zonder problemen kunt eten! Binnen ieder eetmoment vind je een handig overzicht met slecht-beter-best voor wat betreft ingrediënten en maaltijdcomponenten. Wat eet je verkeerd, wat is beter, en wat is het beste alternatief? Het is dan aan jou om te bepalen hoe ver je wilt gaan, want soms is de ‘beste’ methode toch wel écht anders.

James Duigan: zegt die naam jou iets? Misschien niet, maar onder de celebrities van deze aardbol is het een regelmatig gehoorde naam. Door het boek heen vind je dan ook de ervaringen van een aantal bekende mensen, zoals Holly valance en Hugh Grant. Het boek wordt aangekleed met foto’s van James en zijn vrouw. De gerechten zijn voorzien van mooie en sfeervolle foto’s. De gerechten zijn meestal eenvoudig te maken, maar voor enkele recepten heb je ingrediënten nodig die lastig te verkrijgen zijn, zoals druivenpitolie, chlorella, macapoeder of witte misopasta. Het aantal gerechten dat met vreemde ingrediënten wordt gemaakt is te overzien.

Clean & Lean kookboek, James Duigan
Fontaine uitgevers, januari 2013, 176 pagina’s, paperback.
Prijs: 16,95 euro. ISBN: 9789059564534


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.