logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Chromecast, Google


Iedereen heeft tegenwoordig wel een Slimme TV. Nou ja, in ieder geval eentje die te verbinden is met het internet, en vanuit daar filmpjes en andere informatie kan streamen. Dat is allemaal supercool en handig, en voor sommige mensen is dat zelfs een reden om een nieuwe tv te kopen: vanwege die nieuwe functies. Maar goed nieuws: Dat hoeft helemaal niet! Met de Google Chromecast, te koop voor zo’n 35 euro, maak je van iedere tv met een HDMI-uitgang een smart-tv.

De Chromecast lijkt een beetje op een USB-stick (maar dan met een HDMI-stekker) die ongeveer zo groot is als je duim. Die prik je in de geschikte poort van je tv. Een speciale adapter steek je in het stopcontact, en levert de stroom aan de Chromecast. Of je gebruikt de USB-poort van je TV op de Chromevast van stroom te voorzien. Tot zover is alles heel eenvoudig. En veel moeilijker wordt het ook niet. Steek de adapter in je tv, en installeer de speciale app op je smartphone of tablet, ongeacht of het op Android draait of iOS. Via die app verbind je de Chromecast met je thuisnetwerk. En dan kan de lol beginnen!

Vanuit je tablet of smartphone stram je heel eenvoudig muziek, foto’s, beelden of films naar je televisie, via de Chromecast. Denk hierbij aan apps als Netflix, YouTube, Google Play Movies & Music, en natuurlijk de Chrome browser. Klink eenvoudigweg op het Chrome-icoontje in de app, en je informatie wordt gestreamed. Bijzonder is dat je niet echt streamt vanuit je smartphone of tablet, maar vanuit eenzelfde app die de Chromebox ook ondersteunt. Let er dus op dat je informatie online gestreamed wordt. De app wordt tijdelijk geïnstalleerd op de Chromebox, de informatie komt direct vanuit het internet. daardoor hoeft je smartphone of tablet niet continu te streamen, en dat scheelt aanzienlijk in de accuduur van je tablet of smartphone. Met name bij Netflix werkt het erg prettig: het gebruiksgemak van je tablet, met het beeld van je tv! Het aantal apps dat compatible is met deze gadget groeit gestaag, je zult dus steeds meer kunnen zien op je tv. Zo wordt-ie steeds slimmer!

Wil je weten of jouw router wel helemaal voldoet aan alle eisen? Zoek ‘m op de compatibilty-lijst!

Chromebox, Google
Prijs: 35


Op zoek naar coole gadgets?

 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.